Home » Aanbieders » Psychologen » Centrum animare
Logo Centrum Animare

Informatie

Centrum Animare

Aanbieder Pauline Hofstra
E-mail
Website
Telefoon 06 - 25 11 86 19
KVK KVK: 01136946
Plaats De Wijk
Categorie Psychologen

Centrum Animare

Pas wanneer je luistert om te begrijpen, ontstaat echt contact.

Mijn naam is Pauline Hofstra en sinds 2009 werk ik als psycholoog vanuit mijn praktijk Centrum Animare in de Wijk.

CORONA Nieuws

Zolang het coronavirus actief is in Nederland, volg ik als psycholoog de richtlijnen van het RIVM. Zie ook de informatie op mijn website: We gaan weer open

Animare betekent 'bezielen', 'van een hart voorzien', '(weer) tot leven wekken', 'moed geven', 'versterken'. En dat is wat ik het liefste doe: mensen begeleiden die (weer) volluit willen leven. Ik ben op mijn best bij mensen die willen leren en zich willen ontwikkelen. Die beseffen dat volluit leven betekent: het leven ten volle ervaren met alle ups en alle downs. Dus wil jij vooruit, meters maken en durf jij je zelf in de spiegel te ontmoeten? Wees van harte welkom!

In de loop der jaren heb ik geleerd dat het pad naar innerlijke vrede loopt via zelfreflectie en zelfkennis. Ik heb het stuur van mijn leven altijd in handen. Ook als ik - bewust of onbewust - een niet helpende koers vaar. Ik help mijzelf soms in de puree en kan mijzelf er ook weer uithalen. Vandaar dat ik me een 'reflective practitioner' noem.

In mijn praktijk kun je terecht met vragen over relaties: over de relatie met je zelf, met je partner, je familie, je kinderen, je werk, je baas en je collega's,  je buren, je vrienden, over de relatie met wat dan ook in de wereld om je heen. 

Al ons gedrag heeft gevolgen voor de mensen en de wereld om ons heen. Als mens ontstaan we en bestaan we alleen maar in relatie tot elkaar. Mensen zijn 'relationele wezens'. We hebben het nodig ons niet alleen verbonden te weten maar vooral verbonden te voelen. We willen ons geliefd en gewaardeerd voelen, ervaren dat we er toe doen in de wereld, in de levens van anderen. 

Hoe we ons geliefd en gewaardeerd voelen is voor ieder van ons verschillend. Hoe we omgaan met onszelf en anderen ook. We hebben allemaal onze eigen unieke ervaringswereld en onze eigen privé-logica waarmee we betekenis geven aan gebeurtenissen en situaties. Onze logica en onze gevoelswereld helpen ons meestal goed bij onze dagelijkse activiteiten. Maar wanneer dit niet het geval is, kunnen we vastlopen en ons machteloos en gefrustreerd voelen. Tijd om hulp in te schakelen van een psycholoog, tijd voor reflectie en een pas op de plaats. 

Jezelf beter leren kennen, helpt je bewuster sturing te geven aan je leven op een manier waar jij oprecht achter staat.

Of je nu moeilijkheden ervaart in de relatie met jezelf en/of met anderen, ik help je graag zodat je weer op een plezierige manier bij jezelf kunt thuiskomen en respectvol met jezelf en anderen om kunt gaan.

We onderzoeken samen hoe jij omgaat met aangename en onaangename situaties: veelal onbewuste patronen die deel uitmaken van jouw persoonlijke bewegingsstijl en je blik op de werkelijkheid kleuren.
Ik help je graag bij het ontwikkelen van realistische beelden en ideeën over jezelf en over (je relatie met) andere mensen. Hierdoor ontwikkel je de moed te doen wat nodig is, ervaar je meer zelfsturing en autonomie en uiteindelijk meer veerkracht ('wat er ook gebeurt, ik kan het wel aan, ik kan altijd iets doen dat helpend is').

Of je nu opgebrand bent, je uitgeblust voelt, depressieve en neerslachtige gevoelens ervaart of nauwelijks meer wat voelt....
Of je je nu snel irriteert, aangevallen voelt , onder druk gezet, niet gezien, waardeloos of afgewezen.....
Of je het gevoel hebt vast te lopen in je werk, je relatie....
Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

In mijn werk baseer ik mij op de holistische en optimistische psychologie van Alfred Adler. Ik gebruik daarnaast verschillende methoden waaronder: ik-grensbewustzijn, EFT relatietherapie, en bewuste aandachtsoefeningen en ademcoaching.

Ook geef ik periodiek trainingen en workshops met als doel het vergroten van de eigen Ik-grenzen en het handhaven van grenzen in relaties met anderen en onszelf.

Ik werk 3 dagen in de week met cliënten, maandag, dinsdag en donderdag, tussen 8.30 - 17.30 uur. Een begeleidingssessie duurt 1 uur (€85,00). Wanneer face-to-face consulten niet mogelijk zijn, bied ik telefonische consulten aan. 

De kosten voor individuele sessies komen voor een vergoeding in aanmerking mits je bij de juiste zorgverzekeraar en voldoende aanvullend verzekerd bent. Hierover kan ik je nader informeren.

Groepslessen

Dinsdag09:45 tot 16:30

Casus Conceptualisatie

De Schakel

Adres

Ons adres
De Vos van Steenwijkstraat 62
7957 BH De Wijk