Home » Aanbieders » Sport en beweging » Vitaal en in balans
Logo Vitaal en in Balans

Informatie

Vitaal en in Balans

Aanbieder Dik Zantingh
E-mail
Website
Telefoon 06 - 51 91 00 34
Plaats Meppel
Categorie Sport en Beweging
Ook in
 • Coaching
 • Vitaal en in Balans

  Vitaal, Gelukkig en Gezond leven!

  Beweeg je fit.
  Fit en gezond zijn en blijven, we willen het allemaal. Soms is de stap zelf en het volhouden nog het moeilijkst. Toch begint een fit lichaam en een gezonde mindset bij jezelf. Bij de motivatie en een goed plan van aanpak reikt Vitaal en in Balans jou de juiste tools aan.

  De nieuwe beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad voor volwassen en ouderen luidt:
  - Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  - Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  - Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  - En: voorkom veel stilzitten.

  Bij Vitaal en in Balans zijn er verschillende mogelijkheden om op een leuke manier aan beweging te doen. Zowel matig intensief als intensief. En dat hoeft niet op topniveau. Belangrijker is dat je het leuk vindt en dat je geniet!

  Wandelen
  Met het wandelprogramma ‘Wandel je fit’ bouw je in drie maanden tijd op een leuke manier aan je conditie.
  Door de verschillende instapniveaus en de persoonlijke opbouwplannen is de wandeltraining geschikt voor zowel mensen die (nu nog) onvoldoende bewegen als voor sportieve mensen.

  Bewust Hardlopen
  Wil jij op een verantwoorde manier (beginnen met) hardlopen? Of heb jij last van die telkens terugkerende blessure bij het lopen? Volg dan de cursus Bewust Hardlopen!

  In 5 sessies van 2 uur krijg je een goed inzicht in jouw eigen loopstijl en krijg je handvatten mee voor optimalisatie hiervan, zodat je met minder belasting en minder kans op blessures leert lopen. In een kleine groep (maximaal 10 personen) behandelen wij onder andere de volgende items:
  - Persoonlijke videoanalyse
  - Rompstabiliteitsoefeningen
  - Houdingsoefeningen
  - Mentale aspecten van het lopen
  - Ademhaling
  - Leefstijl
  - Voeding

  In de cursus ligt de focus niet op afstand of snelheid. Het plezier van het lopen staat voorop. Dus iedereen, jong en oud, beginner of ervaren, kan de cursus volgen. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijk deel. Het praktijk deel wordt grotendeels buiten gegeven, waarbij we korte stukjes lopen. Na de cursus weet je hoe jij met jouw mogelijkheden en eventuele beperkingen, ontspannen en met plezier kunt hardlopen. 

  Enjoy Running
  Wil je beginnen met hardlopen, hardlopen om af te vallen, blessure vrij hardlopen, trainen voor een evenement of hardlopen omdat je het leuk vindt, loop dan mee met de loopgroep Enjoy Running! Onder deskundige begeleiding van enthousiaste coaches leer je op je eigen niveau hardlopen en je doelen behalen!

  Ons motto: Wij genieten van hardlopen en willen ook anderen laten genieten van hardlopen!

  De trainers van de loopgroep Enjoy Running maken gebruik van het programma Sportrusten.
  Met Sportrusten combineer je hardlopen met ademhalingsoefeningen. Inspanning en ontspanning. Wat merk je als je gaat Sportrusten?
  - je gaat harder lopen, door rustiger te trainen
  - je valt af
  - je ontspant
  - je slaapt beter
  - je haalt je doel: 10 km, 16 km, 21,1 km of de marathon

  Op de Elliptigo
  Elliptigo rijden: Uitdagend, sportief en FUN!

  Wil je een keer op een andere manier buiten op pad? Gebruik dan de Elliptigo!
  Elliptisch fietsen combineert het beste van hardlopen, fietsen en de crosstrainer. Alleen of samen met anderen op een leuke en sportieve manier op pad!

  Naast het gebruik van de Elliptigo in verschillende coach programma’s, kan je de Elliptigo ook huren. Gebruik de Elliptigo voor je persoonlijke training of maak alleen of met anderen een toertocht op de Elliptigo.

  Fitness
  Fit en gezond zijn, we willen het allemaal. Soms is de stap zelf en het volhouden nog het moeilijkst. Toch begint een fit lichaam en een gezonde mindset bij jezelf. Bij de motivatie en een goed plan van aanpak reikt Vitaal en in Balans Fitness jou de juiste tools aan.

  In de Fitness Gym van Vitaal en in Balans worden diverse trainingen op verschillende niveaus aangeboden. Of je nou 1-op-1 of 1-op-2 begeleiding wilt, liever in groepsverband traint, met bijvoorbeeld familie en vrienden of bedrijfstraining zoekt voor uw onderneming. Bij Vitaal en in Balans ben je aan het juiste adres.

  De trainers van Vitaal en in Balans helpen je gemotiveerd te blijven tijdens de persoonlijke- of groepstraining. Tijdens de trainingen staan de volgende onderdelen centraal:
  - techniek en houding
  - een gevarieerde en plezierige training
  - lifestylecoaching en voedingsadvies

  Heb je geen begeleiding (meer) nodig en wil jezelf even trainen op het tijdstip dat jou past, ook dat behoort tot de mogelijkheden.
  Je hebt al een maandabonnement vanaf € 15,00.

  Fitness hoeft niet saai te zijn!

  Adres

  Ons adres
  Zuideinde 18A
  7941 GH Meppel