Home » Aanbieders » Manuele behandelwijzen » Vliegende vlinders
Logo Vliegende Vlinders

Informatie

Vliegende Vlinders

Aanbieder Mirjam de Jonge
E-mail
Website
Telefoon 06 - 20 21 58 06
KVK KVK: 58537449
Plaats Meppel
Categorie Manuele behandelwijzen

Vliegende Vlinders

Shiatsutherapie, Holistic Pulsing, Chinese oliemassage, Chi Nei Tsang en gezondheidsadvies. Al mijn behandelingen staan in het teken van bewustwording; van het lichaam, van denkpatronen, van (ongezonde) leefwijzen, van geblokkeerde emoties, van spanningen...

Shiatsutherapie:

Shiatsu kan het best worden omschreven als een combinatie van acupressuur en manuele technieken. Net als bij acupunctuur heft deze techniek stagnaties op door middel van lichaamsgerichte behandelingen en manipulatie van Qi (energie). Tijdens de behandeling pas ik onder andere manuele technieken (zoals strekkingen en rotaties), drukpuntmassage en vacuüm- of warmtetechnieken (cupping en moxa) toe. Deze technieken heffen zoals gezegd stagnaties op, waardoor er een gelijke verdeling (balans) van Qi in het lichaam ontstaat en (pijn)klachten op eigen kracht worden opgelost. De behandeling kan zowel op een massagetafel of een futon (dunne matras) gegeven worden.

Holistic Pulsing:

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

Chinese oliemassage:

Net als bij Shiatsu wordt ook bij deze massage gewerkt op de energiebanen, maar in plaats van te focussen op acupunctuurpunten 'glijden' o.a. mijn duimen over de energiebanen om bijna hetzelfde effect te kunnen behalen. Tevens wordt tijdens een oliemassage gemasseerd op de spieren en pezen om tot nog diepere ontspanning te komen.

Chi Nei Tsang:

Chi Nei Tsang is een toepassing uit het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. Deze manuele benadering biedt een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier vrij maakt.

Adres

Ons adres
Gasgracht 3 J
7941 KG Meppel