Retraite

Zomer vijfdaagse - Overgave en vertrouwen

De thema’s overgave, geloof en vertrouwen staan centraal in deze vijfdaagse zomercursus. In deze tijd werken de oude structuren steeds minder en storten deels in, terwijl de nieuwe vormen er nog niet zijn. Het kan dan lastig zijn om niet in gevoelens van angst of boosheid te belanden, of je hierin te laten beïnvloeden door de mensen om je heen.

20 augustus 2022 10:00 - 17:00 Welhoven Vledderveen

Tijdens deze week is alles erop gericht om de kwaliteiten van vertrouwen en overgave in jezelf te versterken. Enerzijds gaat het erom angsten en andere belemmeringen onder ogen te zien en te transformeren. Anderzijds word je in meditaties geleid naar een directe ervaring van je eigen licht en natuurlijke staat, waarin volledig vertrouwen al aanwezig is. 

Overgave en vertrouwen betekenen niet dat je je overal door mee laat voeren. Integendeel, het gaat erom actief af te stemmen op de hogere, goddelijke stroom en van daaruit jouw hoogste waarheid te vinden. Vanuit dit hogere aspect van jezelf creëer je een leven dat werkelijk vervullend voor je is.

Je leert:

  • vrede in jezelf te vinden door diepere aspecten van jezelf te ontdekken
  • je leven vorm te geven vanuit de universele wijsheid van je innerlijke zelf
  • stabiel en vredig te zijn in steeds meer situaties
  • diepe staten van meditatie te bereiken, waardoor je meer je innerlijke zelf wordt
  • moeiteloos te creëren wat er werkelijk toe doet
 

In deze vijfdaagse cursus richten we ons ook op het licht en de kwaliteiten van meesters en aartsengelen. Zij kennen ons in wezen beter dan wijzelf. Voor ons zijn dat in de eerste plaats Maha-avatar Sri Babaji en onze meester, die we Swamiji noemen. Door daarnaast de aartsengelen aan te roepen en erop af te stemmen kunnen we ook hun verschillende energieën en kwaliteiten goed ervaren. Zij gaan je elk op hun eigen manier helpen het oude los te laten en meer en meer te vertrouwen.

We laten de goddelijke energie door ons heen stromen en laten ons leiden door deze lichtwezens. Het licht van Sri Babaji is krachtig aanwezig. Dit kun je voelen en op een diep niveau ervaren dat dit door je heen stroomt. Het is prachtig om op dit licht te vertrouwen en je erdoor te laten leiden.

We werken met geleide meditaties. Daarnaast doen we een aantal krachtige oefeningen en werken we met de adem die voor overgave en vertrouwen  belangrijk is.  We doen qigong oefeningen, zingen mantra’s en dansen, soms gewoon op swingmuziek, soms op gevoelige muziek die je hart opent.

In de vijfdaagse werk je ook aan je eigen thema’s. We stellen openheid over je proces en het delen van je ervaringen erg op prijs. Het maakt het voor ons makkelijker op je af te stemmen en een veilige sfeer te creëren.

Er is 1 stiltedag, dat wil zeggen dat we die dag alleen tijdens de cursusmomenten spreken of met elkaar communiceren. Je bent dan nog meer helemaal in jezelf. Enerzijds kan je dan nog dieper in vertrouwen gaan, anderzijds brengt het je bij diepere belemmerende lagen.

Een krachtig transformerende cursus
voor wie dieper wil gaan

Welhoven is een bijzondere spirituele plek, op een paar kilometer van ons woonhuis in Vledderveen. Er is een mooie cursusruimte en er zijn sfeervolle kamers. De cursusdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Naar keuze kan je elke dag na het programma naar huis gaan of overnachten op Welhoven. De cursuskosten bedragen €450,- of een ander zelf te bepalen bedrag. Dit is inclusief koffie, thee en koeken, exclusief eten en overnachtingen. Kijk voor deze laatste kosten op www.welhoven.nl. Een kamer reserveren loopt via ons.

Klik hier voor uitgebreidere praktische informatie


Prijs

€ 450.00 4 dagen - Op basis van zelf te bepalen bijdrage

Contact

Israna


Terug


* Verplicht veld
Powered by webXpress