Home » Agenda » Verlies na echtscheiding
Aanbieder Rouw en Verlies Therapie Meppel/ De Wijk e.o.
Datum 08-12-2017 08:30 - 17:00
Locatie Rouw en Verlies Therapie Meppel/ De Wijk e.o.
www.rouwenverliesmeppel.nl

verlies na echtscheiding

Een echtscheiding is vaak een lang en pijnlijk proces, zowel voor ouders als kinderen. Het gezin als eenheid gaat verloren. Hoe zorgvuldig ouders in deze situatie ook met hun kinderen omgaan, het is onvermijdelijk dat kinderen gevoelens krijgen die ze niet kunnen uitspreken. Daardoor kunnen ze allerlei gedrag vertonen, waarvan de ouders de betekenis niet begrijpen.

Kinderen kunnen zich verantwoordelijk voelen voor de scheiding, hulpeloos, of allebei. Ze proberen erachter te komen wie de schuldige is of ervoor te zorgen dat het weer goed komt. Vaak kroppen ze hun gevoelens op uit loyaliteit aan beide ouders. Dit kan zich uiten in boos, teruggetrokken, vijandig of gekwetst gedrag en soms zelfs leiden tot zelfbeschadiging.

Scheiden wordt vaak ervaren als een grote persoonlijke teleurstelling en als een verlies waarvoor een periode van rouw nodig is om te verwerken. Het proces van verliesverwerking verloopt voor iedereen anders. Ieders eigen situatie, eerdere ervaringen en achtergronden spelen daarbij een rol. Aandacht wordt besteed aan de impact van verlies (- en rouw) na echtscheiding bij echtparen, kinderen, familie en vrienden. In het bijzonder aan de verwerking. de schuldgevoelens, boosheid en loyaliteit.

Kaart & Adres

Adres
nicolaas oostinghweg 7
7957CX De Wijk

Aanmelden

In het onderstaande formulier kunt u de details van uw aanmelding opgeven. Wij vragen deze informatie zodat wij u makkelijker kunnen helpen bij het inplannen van een cursus / evenement. Het aanmeldformulier invullen is geen definitieve aanmelding, zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. mogelijk contact met u op om de details voor de aanmelding met u door te spreken.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Cursus / Evenement*
Opmerking
Anti spam*
Wat is de som van 3 en 4
Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht.