Home » Agenda » Zhineng qigong lessen
Aanbieder Shu acupunctuur-shiatsu-qigong
Datum Maandag 13:30 - 14:45
Locatie Studio Heerengracht
€ 125,- inclusief thee en cursusmateriaal

Zhineng Qigong voor beginners

Gratis kennismakingsles: 9 september 2019

 

Basiscursus: 11 wekelijkse lessen van 80 minuten

Wanneer: maandagmiddag van 13.30-14.50 uur

Waar: Studio Heerengracht, Heerengracht 29, Meppel

Start: 23 september 2019

Prijs: € 125,- inclusief thee en cursusmateriaal

 

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis.

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, zachte en vaak repeterende bewegingen ligt, kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en blokkades kunnen verdwijnen.

De langzame, vloeiende bewegingen ontspannen het lichaam en maken het los. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, de bloedcirculatie verbetert en het lichaam neemt meer zuurstof op. Doordat de energie weer vrij gaat stromen, kunnen klachten verdwijnen, of beter nog, worden voorkomen en nemen gezondheid, vitaliteit en levenslust toe.

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren.

Tijdens de basiscursus, die geschikt is voor beginners, wordt niveau 1 aangeleerd. Naast een stukje theorie, warming-up en andere oefeningen, leer je in deze cursus de belangrijkste basisoefening van Zhineng Qigong. Deze krachtige oefening bestaat uit een doorgaande serie van mooie, langzame bewegingen en is bedoeld om de energie in lichaam en geest te verversen. Oude, onzuivere energie wordt losgelaten en nieuwe, verse energie wordt opgenomen.

Wil je ontdekken wat Zhineng Qigong voor jou kan betekenen? Neem voor meer informatie of opgave contact op met Ineke Rietvelt:

T. 0561-476651

E. info@shu-acupunctuur.nl

W. www.shu-acupunctuur.nl

 

Kaart & Adres

Adres
Heerengracht 29
7941 JJ Meppel