Home » Agenda » Zhineng qigong lessen
Aanbieder Shu acupunctuur-shiatsu-qigong
Datum Maandag 10:30 - 11:45
Locatie Studio Heerengracht
zie website

Zhineng Qigong

Cursus Zhineng Qigong: Level 1 en de 5 elementen

Wanneer: maandagochtend 10.30-11.45 uur

Waar: Studio Heerengracht, Heerengracht 29, Meppel

Start: 14 januari 2019 (deel 2)

Prijs: € 115,- voor 11 lessen inclusief thee en cursusmateriaal

Deze cursus bestaat in totaal uit 22 lessen (11 in het najaar en 11 in het voorjaar), maar je kan per blok van 11 lessen deelnemen. In de schoolvakanties is er geen les. De eerste les is voor beginners een gratis proefles.

 

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis.

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, zachte en vaak repeterende bewegingen ligt, kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en blokkades kunnen verdwijnen.

De langzame, vloeiende bewegingen ontspannen het lichaam en maken het los. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, de bloedcirculatie verbetert en het lichaam neemt meer zuurstof op. Doordat de energie weer vrij gaat stromen, kunnen klachten verdwijnen, of beter nog, worden voorkomen en nemen gezondheid, vitaliteit en levenslust toe.

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren.

 

Over de cursus Level 1 en de 5 elementen:

Level 1 en de 5 elementen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We herhalen en verdiepen de oefeningen van de basiscursus (level 1). Daarnaast kom je meer te weten over de 5 elementen. Volgens de Chinese vijf elementenleer is alles in het universum onderworpen aan een cyclisch proces van elkaar opvolgende fasen; de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Zien we de ritmen van deze elkaar balancerende fasen, dan kunnen we ze gebruiken om het leven, ziekte en gezondheid te interpreteren. Elk element heeft onder meer zijn eigen seizoen, orgaan, emotie, kleur, smaak, karaktereigenschappen en lichaamskenmerken. In ieder mens domineert een van de vijf elementen. Herkenning hiervan geeft belangrijke inzichten in de persoonlijke gezondheid en identiteit. Het laat zowel onze krachten als valkuilen zien. Deze inzichten, bij elk element passende Zhineng Qigong oefeningen, energiepunten en helende klanken helpen de balans te herstellen en de verbinding met jezelf en de natuur te versterken. 

 

In september 2019 staan er weer nieuwe basiscursussen gepland.

Wil je ontdekken wat Zhineng Qigong voor jou kan betekenen? Neem voor meer informatie of opgave contact op met Ineke Rietvelt:

T. 0561-476651

E. info@shu-acupunctuur.nl

W. www.shu-acupunctuur.nl

 

Kaart & Adres

Adres
Heerengracht 29
7941 JJ Meppel