Home » Agenda » Familieopstellingendag
Aanbieder Natuurgeneeskundige praktijk Erica
Datum 28-03-2020 09:30 - 16:00
Locatie Natuurgeneeskundige praktijk Erica
Incl lunch € 70,= Met een opstelling € 150,=

Familieopstellingendag

De familie als vertrekpunt
Elk mens maakt deel uit van een familie, waarin ieder zijn/haar eigen positie heeft. In je gezin en familie liggen de wortels van waaruit jij je hebt ontwikkeld.Deze wortels kun je (leren) ervaren en erkennen. Deel uitmaken van een familie houdt o.a. in dat je met je eigen ‘bagage’ de wereld ingaat, op weg naar je eigen bestemming.

Ervaar je je eigen wortels niet of onvoldoende dan kun je je belemmerd voelen in de manier waarop je leeft. Door inzicht te krijgen in de “beweging” en de ervaren “last” en dit met respect daar te brengen, waar het hoort in je eigen familiesysteem en het daar ook te laten, kan het ziektebeeld oplossen .

Oplossend, in de zin van “in beweging komen”, krachten laten stromen die ons bewuster in het leven laten staan. Je te verbinden met jezelf, met je eigen leven en je eigen pad. Samen met de ander, verbonden met de ander, jezelf te beleven met respect en liefde.

Ordening
Ordening houdt in je plaats weten in je familiesysteem en deze ook in te nemen. Inclusief de verantwoordelijkheden die met deze plaats in het systeem verbonden zijn.

Vaak nemen we echter een andere plaats in dan ons toekomt. We nemen verantwoordelijkheden op ons die de onze niet zijn en raken op deze manier met andere leden uit het systeem verstrikt. Deze processen verlopen grotendeels onbewust.

Een familieopstelling, hoe werkt dat?
We werken elke opstellingendag met een bepaald thema. Deze keer is dat:

"Het geheel is meer dan de som der delen"

Binnen dit thema gaan we op zoek naar wat onze zieledelen ons willen zeggen. Door de vraag van de opsteller in het midden neer te leggen vormt zich een verhaal. Door op deze manier de vraag op te stellen naar je eigen innerlijke beeld, kun je patronen verhelderen en ervaar je hoe het (familie) systeem invloed heeft op je handelen. Door deze inzichten ben je beter in staat die wegen te gaan die jou oplossingen en helderheid bieden.

Dit geldt niet alleen voor degene die zijn vraag op stelt maar ook zeker voor de representanten (diegene die helpen met het verhaal vorm te geven). In het verhaal van de ander, herkennen we onze eigen thema's, door een plek in te nemen in het verhaal werk je daarmee ook voor jezelf.

Tijdens deze dag zullen er 3 opstellingen zijn. De dag is incl. koffie en thee en een lunch.

Opgave graag via inge@praktijkerica.nl, u krijgt dan van ons een bevestiging.

Kosten:
met een opstelling € 150,=
representant € 70,=

Kaart & Adres

Adres
Veneweg 103b 103b
7946LH Wanneperveen