Aanbieder Mark Visscher
E-mail info@in-extenso.nu
Website www.in-extenso.nu
Telefoon 0522-750458
Adres Blankenstein 265
Postcode 7943 PG
Plaats Meppel
KvK 01124125
 
Categorie EMDR
 
Aangesloten bij
RBCZ - Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
VBAG - Vereniging ter Bevordering van de Alternatieve Geneeswijze


Meer van deze aanbieder:
Lichaamsgerichte therapie
Bewustzijnsontwikkeling


Brain

Integrale therapie: Fysiologie - Psychologie - Filosofie

Nare ervaringen:
Een ervaring in het leven die je niet opnieuw zou willen beleven is een nare ervaring. Elke ervaring heeft een andere impact en invloed op je. Een extreme nare ervaring noemen we een trauma. Een trauma is een schokkende gebeurtenis waarbij iemand blijft steken in gevoelens van angst, boosheid of eenzaamheid. 

Kortdurende stress:
Een nare of schokkende gebeurtenis gaat gepaard met stress. Dit is een natuurlijke reactie op een gevaar van buiten het lichaam. Het stelt diegene in staat om te vluchten, te vechten of te bevriezen afhankelijk van de situatie. Kortdurende stress is een overlevingsmechanisme.

Langdurige stress:
Afhankelijk van de intensiteit van de nare of schokkende gebeurtenissen kan er langdurige stress ontstaan. De persoon is constant allert op gevaar van buiten het lichaam. Het is alsof er een soort radarsysteem is geactiveerd die continu aan het scannen is naar een mogelijke nare situatie. In het onderbewuste van de persoon is dit systeem actief met als doel de eerder meegemaakte nare of schokkende ervaring niet opnieuw te beleven.

Klachten:

Het is goed mogelijk dat vanuit deze nare ervaringen psychische problemen ontstaan, welke zich uiten door bijvoorbeeld: slapeloosheid, chronische stress, overwerkt, burn-out, roofbouw, angsten en fobieën (vliegangst, hoogtevrees, straatvrees, sociale angst, faalangst, angst voor spinnen, etc.), depressieve gevoelens of herbelevingen (herinneringen) die door het hoofd blijven malen. Psychische problemen kunnen zich gaan uiten in lichamelijke klachten en lichamelijke klachten kunnen zich gaan uiten in psychische problemen.


Traumaverwerking:
EMDR is, naast cognitieve therapie, de meest toegepaste psychische interventiemethode van dit moment. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Vertaald betekent dit: "door oogbeweging de emoties van (een) ingrijpende gebeurtenis(sen) ontladen en de betekenis opnieuw verwerken". Naast oogbewegingen wordt er tegenwoordig ook gewerkt met een koptelefoon met piepjes en lichte tikjes tegen de knieën. 

Voor meer informatie zie: www.in-extenso.nu
Powered by webXpress