Aanbieder Coen van Welij
E-mail info@herstelenbeweeg.nl
Website www.herstelenbeweeg.nl
Telefoon 06 - 14 95 25 87
Adres Dolderweg 3
Postcode 8331 LL
Plaats Steenwijk
KvK
 
Categorie Massage
 
Aangesloten bij
NMTN - Neuromusculaire Therapeuten Nederland


Meer van deze aanbieder:
Yoga


Coen van Welij, Yogastudio en massagepraktijk

Als neuromusculair behandel therapeut ben ik gespecialiseerd in het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints. Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn.

Holistisch behandelen gaat uit van een segmentale visie (werken met spier-, zenuw- en gewrichtsstelsel). De behandelingen die worden ondersteund worden door de wetenschap en gangbare opvattingen over rationeel therapeutisch handelen. Het uitgangspunt is het principe dat de geestelijke wereld bestaat, maar niet toegankelijk is door eigen kracht.


Door het toepassen van reflexzones, (bindweefsel)massage en triggerpoints word er door de behandeling invloed uitgeoefend op de diepere weefsel via de zenuwen en spierknopen. Door het prikkelen van de zenuwen, veranderingen in het bindweefsel  en spierverkrampingen(triggerpoints) te ontspannen word de pijnklacht verlicht of lost direct op. De toegepaste therapie is een reflexzônetherapie waarbij door bindweefsel- en periostmassage invloed uitgeoefend wordt op dieper gelegen weefsels via zenuwen en hormonen.


Segmentmassage brengt in praktijk wat door talloze onderzoeken bevestigd werd, namelijk dat de lichaamssegmenten en de intern gelegen weefsels elkaar beïnvloeden. Bij de segmentmassage is het lichaam opgedeeld in 4 belangrijke segmenten (rug, bekken, thorax en nek/schouders), waarbij de speciale techniek van de rugmassage een centrale rol speelt. De kracht van de segmentmassage schuilt in het zachte manipuleren van de sympatische grensstrengen en parasympatische zenuwvezels, die langs de wervelkolom gelegen zijn. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van zachte handgrepen, waarbij vooral de huidverplaatsing een belangrijke plaats inneemt, waardoor ondergelegen weefsels worden beïnvloed. 


De segmentmassage is een waardevolle massage omdat door deze vorm van massage het vegetatief zenuwstelsel wordt geharmoniseerd. In de praktijk betekent dit, dat het overbelaste sympathische zenuwstelsel (denk aan stress en ‘burnout’) gekalmeerd wordt en zijn tegenhanger, het parasympathische zenuwstelsel (belangrijk voor rust en regeneratie van het lichaam) gestimuleerd wordt. Een behandeling is niet geheel pijnvrij. Door het toedienen van sterke, korte en scherpe pijnprikkels leert het zenuwstelsel hier mee om te gaan. Wat niet ongevoelig is.Nieuws

Powered by webXpress