Aanbieder Joan Beekhuis
E-mail info@natuurlijkegeneeswijzenmeppel.nl
Website www.natuurlijkegeneeswijzenmeppel.nl
Telefoon 0522 - 25 29 73
Adres Oosterboerweg 21
Postcode 7943 KE
Plaats Meppel
KvK 58893180
 
Categorie Natuurgeneeskunde
 


Meer van deze aanbieder:


Natuurlijke Geneeswijzen Meppel

​​Heeft u lichamelijke klachten, stress of wilt u advies om uw gezondheid te bevorderen op een natuurlijke manier in samenwerking dan zijn er verschillende mogelijkheden om u te helpen. Voor een compleet beeld en de beste resultaten kan er het beste gewerkt worden met een vraaggesprek, iriscopie en astrologie als diagnostische middelen.

Een behandelplan komt tot stand door een natuurgeneeskundig beeld (een soort diagnose) op te stellen op de volgende manier: Bij het maken van een afspraak wordt er gevraagd een aantal dagen tot een week een voedingsdagboek bij te houden en de geboortedatum, plaats en tijd door te geven. Dit laatste is nodig om een horoscoop te maken. Op het consult volgt een ruim anderhalf uur durende anamnese met vele vragen en een diagnostische iriscopie en zo nodig een lichamelijk onderzoek. Van al deze gegevens wordt gebruik gemaakt voor een behandelplan. Het gaat er hierbij om het zelfgenezend vermogen te prikkelen en/of te ondersteunen gericht op de klacht o.a. door het aanbevelen van stoffen, zowel inwendig (voeding, supplementen e.d. ) als uitwendig (waterbehandelingen, verschillende vormen van massages e.d.) of door het systeem (lichaam, geest en sociale omgeving) te ontlasten (b.v. leefstijladviezen, ontgifting, vasten)

De volgende therapieën, gericht op het behandelen van de klacht en passend bij de individu en haar omgeving, worden in onze praktijk gebruikt:
Voedingsadviezen: Uitgaande van de gewoonlijk gebruikte voeding, wordt een uitgebreid voedingsadvies gegeven op papier of via de mail.
Geneeskrachtige kruiden (Fytotherapie): Dit kan in verschillende vormen van zelf plukken en verwerken tot het gebruik van plantaardige capsules, die te koop zijn. 
Er zijn ook workshops voor het verwerken van wilde kruiden met gebruikmaking van zo veel mogelijk, wilde, zelfgemaakte en/of biologische ingrediënten.
Bach Bloesem therapie: Deze methode, bestaat uit het gebruik van 38 remedies, die door Dr. Bach een patholoog en homeopaat uit het begin van de vorige eeuw door middel van zijn intuïtie, kennis en onderzoek van de natuur en de mens zijn gevonden. Deze remedies worden uit struiken, bloemen en planten en door gebruik van water en de zon gemaakt en zijn ieder ondersteunend bij het uit balans zijn van bepaalde emoties. Deze emoties hebben doorgaans invloed op het functioneren van de hele mens en de remedies zijn daardoor helend en ondersteunend daar waar het nodig is.
Astrologie: In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van de psychologische astrologie, die uitgaat van de vrije wil. De mogelijkheden en de aanleg van de individu is terug te vinden in haar geboorte horoscoop. De mens kan hier zelf richting aan geven door keuzes te maken. Ook de aanleg voor lichamelijke aandoeningen en haar remedies kunnen in de horoscoop gevonden worden. 
Iriscopie: In het oog is het hele lichaam terug te vinden, zowel door kleur, tekening, vlekken en (on)regelmatigheden als de situering hiervan kan iets gezegd worden over de constitutie, conditie, aanleg en mogelijke aandoeningen van het lichaam, maar ook van het karakter van het individu.
Ontspannende massage: In onze praktijk wordt een massage toegepast die opgebouwd is uit klassieke, energetische, synergene en voetreflex massage elementen in combinatie met Reiki. Deze combinatie is heerlijk ontspannend. Ontspanning is een van de pijlers van de gezondheid en in onze samenleving vaak moeilijk te vinden. Door een afspraak voor een ontspannende massage van een uur, verzekert u zich van een uur helemaal genieten voor u zelf met een nawerking die nog uren door kan gaan.

Mijn naam is Joan Beekhuis en ben afgestudeerd aan de academie voor Natuurlijke geneeswijzen te Meppel. Daarnaast ben ik verzorgende in de thuiszorg en actief mindfullness beoefenaar. In onze zendo is het mogelijk om mee te komen mediteren iedere ochtend om 8.00 uur en 's avonds iedere avond behalve donderdag om 19.15 uur. Donderdag is een sangha-avond en begint om 19.30.

Mail mij geheel vrijblijvend voor informatie of een afspraak. Bellen mag 0522 252973: u krijgt het antwoordapparaat doorgaans. Ik bel zsm terug.Nieuws

Powered by webXpress