Aanbieder Manuel van Tintelen
E-mail info@osteopathiebaars.nl
Website www.osteopathiesteenwijk.nl
Telefoon 0521 - 58 80 89
Adres Baarsweg 16
Postcode 8336 KJ
Plaats Baars
KvK 08197397
 
Categorie Natuurgeneeskunde
 

Osteopaat Manuel van Tintelen

Osteopathie is een manuele behandelwijze, dat wil zeggen dat ik als osteopaat bij de behandeling alleen mijn handen gebruik. Ik probeer spanningen en blokkades in het lichaam te voelen en vervolgens op te lossen. Lichamelijke structuren zoals gewrichten, spieren en organen, die in hun beweeglijkheid verstoord zijn, worden zo soepel gemaakt. Mijn behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam en probeert mensen bewust te laten worden van de factoren die bijdragen aan hun klachten.


Vaak kom ik als osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, klachten na whiplash, hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten.

Een osteopaat weet welke weefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar beïnvloeden. Osteopaten gaan er van uit dat bewegingsverlies van onder andere botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten en een verminderd welbevinden. Bewegingsverlies kan ontstaan na onder andere een val, operatie, bevalling, de houding, langdurige emotionele stress of infectie.


Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit anatomie, fysiologie, embryologie en neurologie. Vaak wordt er zo toch een oorzaak en oplossing gevonden voor medisch onverklaarbare klachten. Als het nodig is, verwijst ik door naar andere behandelmethoden.

Door de mens als één geheel te zien en te behandelen zien we dat niet alleen de klacht verbetert waar de patiënt voor komt maar dat de gehele lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert.


Elke dag weer ervaar ik de waarde van osteopathische behandeling bij aandoeningen als spit, migraine, hoofdpijn, bekkenpijn, prikkelbare darm syndroom (PDS), diverse pijnklachten van het bewegingsapparaat en bij de diverse ongemakken van kinderen. Sinds 1996 werk ik met veel plezier als osteopaat. Ik ben geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Mijn behandelingen worden (deels) vergoed via de aanvullende verzekering.


De praktijk bevindt zich midden in de natuur op een van de mooiste plekjes van Steenwijkerland, de Baars.Nieuws

Powered by webXpress