Home » Nieuws » Een nieuwe draai aan je leven
Een nieuwe draai aan je leven!

Een nieuwe draai aan je leven!

Een nieuwe draai aan je leven!

Een nieuwe draai aan je leven!

Wij zijn spirituele wezens die hier op aarde in een lichaam ervaringen komen opdoen.  Een ervaring is niet goed of slecht, het is gewoon iets wat je beleeft. Voordat we beginnen aan dit leven, maken we  een plan op grote lijnen, voor wat we willen gaan beleven, een blauwdruk voor je leven. Tijdens de periode in de baarmoeder en in de eerste levensjaren verdicht de energie zich steeds meer, zodat we ons voldoende kunnen richten op de aardse werkelijkheid. Het vraagt veel tijd en aandacht om te wennen aan een lichaam met al zijn sensaties. Het levensplan wordt in de loop der jaren meestal onbewust, en de ervaringen die we opdoen lijken willekeurig.  Sommige van ons komen niet verder dan deze fase.  Dan herinner je niet meer het prachtige wezen dat je eigenlijk bent, maar je werkelijkheid beperkt zich dan tot de persoon die je hier bent en de dagelijkse ervaringen worden leidend. Je leeft dan je leventje met al zijn ups en down, maar er blijft iets ontbreken, iets wat je echt voldoening geeft.  Vaak ook blijf je dezelfde soort ervaringen herhalen.

Dan is het tijd om wakker te worden Je kunt je weer bewust worden van de blauwdruk voor je leven. Als het niet vanzelf gaat, komen er altijd wel gebeurtenissen op ons pad die ons een zetje geven, zoals scheiding, ontslag, een ernstige ziekte of een midlife crisis. Niet leuk om mee te maken, maar het zet je wel aan het denken. Wat wil je nu echt met je leven? Er zijn veel werkwijzen die een bewust leven ondersteunen, zoals meditatie, energiewerk, aandacht voor gezond en natuurlijk eten, duurzaam werken, alternatieve geneeswijzen en dergelijke. Als je weer op jouw pad zit ervaar je dat vaak als een enorm geluksgevoel, een gevoel dat je helemaal in een flow zit.

Als je steeds vaker kan voelen wie je in wezen bent en weet wat je wil gaan ervaren, dan is dat een prachtig begin van een nieuwe fase. Maar het is nog een hele uitdaging om dat te gaan bewerkstelligen. Om ruimte te maken voor nieuwe ervaringen, moeten we onze ingesleten herhalende ervaringen zien te stoppen. Hoe meer lading je op iets hebt zitten, hoe lastiger het is om het los te laten. Hoe neutraler je kan zijn, hoe makkelijk je het achter je kan laten. Als je het bijvoorbeeld heel erg vindt dat je bent afgewezen voor een baan en de afwijzing blijft maar rondgaan in je gedachten en er blijven allerlei emoties aankleven van verdriet, pijn, teleurstelling, woede of verontwaardiging, dan voedt je daarmee deze ervaring. Je verbindt je met het patroon van deze ervaring en je verbindt je met het morfisch veld van anderen die ook ervaringen hebben met afwijzing. Dit maakt een herhaling van afwijzing waarschijnlijker. Als je bent afgewezen voor een baan en kan je daar ook neutraal onder zijn: “O.k., ik heb deze baan niet gekregen. Dat is nu even erg teleurstellend! Wat maakte eigenlijk dat ik deze baan zo aantrekkelijk vond? Past dat echt bij mij? Dan is er vast een baan voor me, die hier nog beter bij aansluit.!” Dat geeft veel meer ruimte voor verandering.

 

Via Matrix Energetics Prakijk begeleid ik mensen die een nieuwe draai aan hun leven willen geven.  Als basis gebruik ik daar twee werkwijzen voor: reading en Matrix Energetics.

Een reading kan inzicht geven over elk aspect van je leven.  Misschien wil je meer weten over jouw blauwdruk. Misschien wil je weten waarom jij die baan niet hebt gekregen, of met welk patroon jouw ziekte heeft te maken, of wat er speelt in je relatie waardoor je je daar niet goed bij voelt. Als er oude ervaringen zijn, die je blijft herhalen, kan het enorm helpen als je beter weet wat er speelt.

Met Matrix Energetics kan de lading van oude ervaringen verdwijnen, waardoor je je los kan maken van dit patroon en het morfische veld er om heen. Met tijdsreizen op het patroon van afwijzing kan dan de opgebouwde lading rondom afgewezen worden geneutraliseerd worden. Ook kan een verbinding tot stand gebracht worden met de gewenste ervaringen, zodat deze meer waarschijnlijk worden. Tweepunten is dan een werkwijze die je verbindt met de baan die helemaal bij jou past en je biedt waar je naar op zoek was.

Als jij ook een nieuwe draai aan je leven wilt geven, ben je van harte welkom voor een sessie, in de praktijk of via Skype.

Een bijdrage van Janet van der Molen