Home » Nieuws » Hormonen in balans
Hormonen in balans?

Hormonen in balans?

Akke Rozema en Minet de Rijke zijn een gezamenlijk programma gestart om mensen met hormoonklachten te ondersteunen. Ze denken elkaar vanuit hun eigen vakgebied mooi aan te kunnen vullen.
Prachtig hoe ondernemers elkaar kunnen versterken door samen te werken. Bewust Meppel probeert daarvoor een platform te bieden. In het kader van het thema van de maand april 'Groei' een korte kennismaking met Akke en Minet waarin ze vertellen wat hun drijfveren zijn.

Hoe we elkaar vonden...
Akke Rozema: "Ik geef met voetreflexologie hormoonbehandelingen op de voeten en hoorde van de Mid Life Yoga van Minet de Rijke. We kennen elkaar al langer, vooral door bijeenkomsten van Bewust Meppel. Zo ontstond opeens het idee om yoga en voetreflexologie op het gebied van hormonen te gaan samenvoegen, om zo het effect van het weer in balans brengen van hormonen te versterken."

Hoe we elkaar versterken...
Minet: "Hormonen kunnen vooral tijdens de overgang, puberteit of met PMS klachten opspelen. Juist het onevenwichtig verdeeld zijn van de hormonen in je lijf maken dat je last kunt hebben van allerlei klachten zoals gewrichtspijn, hartkloppingen, opvliegers en stemmingswisselingen. Door het doen van speciale oefeningen tijdens de yoga voor de hormoonklieren, en door aardingsoefeningen kun je vooral de pieken en dalen in het oestrogeengehalte normaliseren."
Akke vult aan: "Bij voetreflexologie zijn de hormoonpunten op de voeten terug te vinden, door deze hormoonpunten met elkaar te verbinden kun je de hormonen weer in balans brengen. De kracht zit hem in de combinatie van yoga en voetreflexologie."

Het aanbod:
De cursus Mid Life Yoga omvat 8 lessen van 90 minuten, en in diezelfde periode ontvang je 3 voetreflexologische hormoonbehandelingen van 30 minuten. De kosten zijn voor het hele pakket van 8 yogalessen en 3 voetreflexologie behandelingen zijn €160.
Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je in de meeste gevallen €90 terug krijgen van je ziektekostenverzekeraar.

Eerstvolgende cursus: donderdag 26 mei om 20.30 uur. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Mid Life Yoga
Minet de Rijke, Ambonstraat 22a, 0522-240108 minetderijke@home.nl / www.minetderijke.nl

Praktijk voor Integrale Reflexzone Therapie
Akke Rozema, De Kampen 90, 0522-259928 / info@reflexzonetherapie-rozema.nl / www.reflexzonetherapie-rozema.nl, lid VNRT

Een bijdrage van Janet van der Molen