Home » Nieuws » Pad van de natuur
Pad van de natuur

Pad van de natuur

Aarde...lichaam, materie, natuur
Hemel...wijds, licht, goddelijk, liefde

Wanneer we het contact met ons lichaam zijn verloren, zijn we het contact met onszelf kwijt. We kunnen dan niet meer goed voelen, en missen belangrijke signalen die ons iets willen vertellen. Hoe kun je die verbinding (opnieuw) ervaren tussen lichaam en geest?

Afstemming

Om je weer af te stemmen op je gevoel, begin je eerst weer contact te maken met je emoties.  En ja, dus ook de emoties die je liever wegdrukt. Emoties herken je door het dramatische dat erin zit en de heftige lichamelijke sensaties. Het is vaak een angstige, bozige of verdrietige stem in jezelf (je kind-zelf). Emoties die spanning geven zetten zich vast in ons lichaam, vaak ontstaan door emotionele gedachtepatronen, beperkende overtuigingen, traumatische-emotionele gebeurtenissen. Wanneer je deze niet (h)erkent dan blijven ze in je lichaam aanwezig en ontstaan er psychische- en lichamelijke klachten.

Door weer te luisteren naar je lichaam, je af te stemmen op je natuur, voel je dat je je niet hoeft in te spannen om je leven op orde te brengen. Durf jij te laten leidden door het leven zelf? Hier vanuit kom je weer in je eigen ritme die zich openbaart via je lichaam en gevoelens. Want je gevoel wijst je een andere weg dan de weg van het denken. Luisteren vanuit je gevoel komt van binnenuit, terwijl je gedachtes veelal van buitenaf komen. Wanneer je weer gaat vertrouwen op je gevoel dan ontstaat er een stroom die alleen nog maar kan leidden naar gebieden die dienend zijn aan het groeiproces dat jij doormaakt.

Verruiming

Wanneer je het pad van bewustzijn loopt, kom je innerlijk van alles tegen waardoor je kan worden afgeleid van dit pad. Dit is het onderzoek, je innerlijke ontdekkingsreis. Ook de afleidingen en zijwegen maken jouw pad uniek en vraagt van jou datgene wat nodig is verder te gaan. Het vraagt om steeds meer vertrouwen, acceptatie en toewijding. Uiteindelijk komt er steeds meer verruiming in je bewustzijn. Wanneer we in het veld van “niet weten” zitten komt er vaak veel meer ruimte.

Ik heb mezelf altijd al verbonden gevoeld met iets dat groter is, noem het de bron, het goddelijke, de hemel, het licht, de kosmos.

Zelf heb ik een fase gehad in mijn leven dat ik veel mediteerde en ik kan zeggen dat er nog maar weinig gedachtes waren, wat heel fijn was. Tegelijkertijd miste ik iets, namelijk mezelf echt voelen, het uitten van emoties en de aansluiting met andere mensen. Ik miste aarding wat juist zo essentieel  was voor mijn spirituele groei en manifestatie. Ik kwam erachter dat mijn lichaam mij als geen ander kan vertellen wat  mijn werkelijke behoeftes en verlangens zijn. Mijn lichaam had waardering, erkenning en afstemming nodig van mij. Vervolgens werd ik ontvankelijker voor de boodschappen die ze te vertellen had.

Verbinding 

Er zijn periodes dat ik wat meer in stilte ben met mezelf, mezelf wat meer terugtrek, dit voelt heel natuurlijk. Die stilte zit in mij en ik hoef daar niet meer naar op zoek. Wanneer ik daar naar kan luisteren merk ik dat die stilte ook heel helend is voor mijn lichaam. Daar zit een verbinding wat transformatie mogelijk maakt.

Voor mij is het zo vervullend om te zien hoe mensen steeds meer vanuit hun hart gaan leven en durven te vertrouwen op de levensstroom.

Rianne Wijninga

Meer informatie: Aards en Hemels
Praktijk voor massage, ademwerk en bewustwording
www.aardsenhemels.nl

Een bijdrage van Rianne Wijninga