Home » Nieuws » Kundalini awakening ontluiken en groeien
Kundalini awakening: ontluiken en groeien

Kundalini awakening: ontluiken en groeien

Ontluiken
De lente is de periode van ontluiken en groeien. De lente is ook voor onze eigen groei een hele mooie periode. Het nieuwe leven dat we overal om ons heen zien verschijnen, kunnen we ook in onszelf creëren. Laat het innerlijk vuur in jezelf ontwaken. Dit geeft nieuw leven! Je enthousiasme, vreugde en liefde nemen toe, net als je innerlijke rust, aarding en vrede. Je komt in contact met je hogere potentieel en wordt wakker in je ware zelf. Kundalini awakening laat je innerlijke vuur ontwaken.

Groeien
Kundalini is het reservoir van pure levensenergie die bij de meeste mensen slapend aanwezig is: de opgerolde slang die in de stuit ligt te slapen. Israna geeft een cursus Kundalini awakening, het wakker maken van de levensenergie. In de cursus worden meditatietechnieken en processen gebruikt die zijn doorgegeven door geascendeerde meesters Saint Germain en Phylos. Zij leerden ons een zachte en toch heel krachtige methode om de kundalini te doen ontwaken. In de meditaties word je opgetild naar hoge staten van zijn. Naast meditaties waarin je de kundalini energie leert opwekken en ervaren, werken we met datgene dat je belemmert om in je kracht te zijn, bijvoorbeeld overtuigingen over jezelf dat je zwak bent of dat je je klein moet maken en/of gevoelens van angst, boosheid en verdriet. Ook besteden wij aandacht aan het meer openen van je hart want kracht moet in verbinding zijn met liefde.

Loslaten
Bij kundalini awakening hoort ook het loslaten van het oude, zoals oude emoties en patronen die je in de weg staan om je werkelijke zelf te zijn en deze staten van eenheid te bereiken. In de lente komen nieuwe bladeren aan de boom nadat deze in de herfst de oude heeft losgelaten. Zo is ook het proces van kundalini ontwaken,  alleen gaan hier het loslaten en de nieuwe groei hand in hand.

Zelf ontdekken?
Israna lichtcentrum van Froukje Buma en Jeroen Kuyper geeft meditatiecursussen. De cursus kundalini awakening met geleide meditaties bestaat uit tien meditatieweekenden waarvan de eerste twee bedoeld zijn als kennismaking om te voelen of dit iets voor je is.

Het eerstvolgende cursusweekend vindt plaats op 24 en 25 juni in Dalfsen. Daarna is er elke drie maanden een vervolgweekend.

Enkele ervaringen:
Ik heb bijna het kundalini traject voltooid. Wat heeft me dat veel inzicht en persoonlijke groei gebracht. Op z'n fijne veilige manier. Al heel lang wilde ik dit traject doen maar durfde er niet aan te beginnen. Ik heb zo vaak gelezen dat dit gevaarlijk kan zijn. Maar zoals Froukje en Jeroen dat doorgeven met hun beide meesters Saint Germain en Phylos, is voor mij een bijzondere weg geweest.
- Willeke

Wat waren dit een super meditaties! En wat een vreugde heeft mij dit gegeven. Ik voel gewoon dat mijn hart echt groter is geworden. Ook heb ik meer helderheid gekregen in mijn zieledoel, dat ontrolt zich blijkbaar stapsgewijs.
- Andrea

Een bijdrage van Froukje Buma