Home » Nieuws » Zomeractiviteiten
Bewuste zomeractiviteiten

Bewuste zomeractiviteiten

Natuurlijk stil tochten

15, 17 en 20 juni, 13 juli en 12 augustus

Alle “Natuurlijk Stil” tochten van ER-Ideeen zijn intuïtieve wandeltochten.

De wandeltochten worden aangeboden op locaties in Drenthe en Overijssel. De afstand is 3 tot 7 km waarmee je 2 tot 4 uur bezig bent.

Meer weten? Kijk bij ER-ideeen.

Tango Weekenden

 

Uffelte, Uelenspieghel
23 – 25 juni
30 juni – 3 juli
24 – 27 augustus

Verschillende weekenden om de tango (te leren) dansen. Benodigde dansvaardigheid verschilt per weekend.

Meer weten? Kijk op Uelenspieghel.nl

Zomer Satsang

Juli en augustus, Wolvega Dinsdagavonden

Een Satsang bijeenkomst is een bewustzijns-workshop, waar je vrij en zonder voorwaarden aan kan deelnemen.

Informatie: sunshineheart

Jezelf op 1 verwenweekend, Ruinen

14 tm 16 juli
18 t/m 20 augustus
1 t/m 3 september

Gun jezelf eens een moment om stil te vallen en afstand te nemen. Verbind je met het tempo van de paarden, ga met jezelf aan de slag én laat je heerlijk verwennen. Deze trainingen worden verzorgd door de Buytenhave en Stable Leadership.

Meer informatie vind je hier.

Internationale summerschool Icassi

16 – 29 juli, Indianapolis, USA

Pauline Hofstra, Centrum Animare, nodigt je uit voor de internationale summerschool Icassi in Indianapolis. Hier kan je een cursus volgen vanuit de holistische en optimistische psychologie van Alfred Adler en Rudolf Dreikurs.

Meer informatie vind je op www.icassi.net. Pauline maakt zelf deel uit van de faculty en werkt met jongeren tussen de 12 - 18 jaar.

Opgeven kan bij: www.centrumanimare.nl

Gezondheidsmidweek Hulda Clark

17 - 21 juli, Uffelte

Een hele midweek bezig zijn met prachtige en direct toepasbare therapieën en middelen. Kennis maken met de Hulda Clarktherapie, kruidenwandeling en nog veel meer…

Voor info vind je hier

Meat, walk & talk zomerfeest 

22 – 23 juli, Uffelte

Voor singles 45+. Kom en kleur samen het leven. Een weekend vol leuke uitdagingen, nieuwe inspiratie en veel gezelligheid. Workshops schilderen, Djembé, fotografie, boetseren, wandelen en boogschieten.

Meer weten?www.uelenspieghel.nl

Oergezondmarkt

23 juli, Borger, Hunebedcentrum

Gezondheid en bewegen staat centraal door middel van informatie, workshops, wandelingen en uiteraard proeven. Van paleo-dieet tot het gebruik van kruiden, van yoga tot mediteren, van biologische geitenkaas tot grasvarkens, van het gebruik van planten uit de prehistorie tot nu, van koken in de prehistorie tot koken met superfoods, het bij elkaar zoeken van je eigen maaltijd in de natuur tot het wandelen in een foodforest. www.hunebedcentrum.eu

Stilte- en bezinningsretraite

 

23 – 27 juli, Koekangerveld

Hanny van Putten organiseert een stilte-bezinnings-week van zondag 23 - donderdag 27 juli. Het week-thema is: je eigen behoefte vormgeven vanuit liefdevolle zelfzorg

Meedoen? hannyvanputten@gmail.com.

27 tot en met 30 juli, Dwingeloo

Kunst, Cultuur en activiteiten in de natuur. Voor ieder wat wils! Van jong tot oud. Kom genieten van workshops, de fijne sfeer en het prachtige Dwingelderveld.

Meer informatie: www.taribushkuna.nl

Universele vredesdansweek


29 juli tot 5 augustus, Uffelte.

Vanaf het begin der tijden komen mensen bij elkaar om verhalen te vertellen, muziek te maken en te dansen. De Dansen van Universele Vrede maken deel uit van deze tijdloze traditie.

Meer weten? www.uelenspieghel.nl

 

Autobiografisch schrijven in de Vogezen

30 juli tot 5 augustus, Vogezen, Frankrijk

Ieder mens koestert dierbare herinneringen. Deze workshop helpt je jouw gedachten te ordenen en ervaringen aan het papier toe te vertrouwen. Wie het eigen levensverhaal op het spoor komt, werkt aan bewustwording en heling. Een prachtig proces.

Meer informatie: www.levenmetverhalen.nl

Soulsinging souldancing festival

4 – 8 augustus, Uffelte

Met o.a. Soulsinging meezingconcert,  workshops stembevrijding, Thaise massage, yoga & kinder yoga, een kinderprogramma en muziek.

Meer weten? www.uelenspieghel.nl

Festival der zoete verleidingen

3 - 5 augustus, Sleen

Voor de allerlekkerste taarten (ook glutenvrij), bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, schorten, theemutsen, brocante, kookboeken, vers fruit, meel, ambachtelijk gemaakte jams, honing, allerlei koffie- en theesoorten en bijzondere drankjes.

www.festivalzoet.nl

Vrouwen en mannen met lef

6 – 12 augustus, Frankrijk

Deze week in Frankrijk mag een feestje worden. Een week lang sta je stil bij je diepere verlangens en wensen. Oude dromen worden wakker én waar als je hieraan gaat werken. In de praktijk betekent dit vooral aan jezelf werken. Door (stille) tijd te nemen en aandachtig te leven gaat je levensenergie krachtiger stromen.

Meer informatie: www.levenmetverhalen.nl

Soul steps festival

9 t/m 13 augustus , Uffelte

Dit 5-daagse festival belooft een feestje te worden. Vijf dagen samenzijn op een prachtige plek in de natuur.  Kies de workshops die bij je passen, kom samen dansen, zingen, spelen en genieten!

Meer weten: soul-steps-festival

Beeldend verwerken met Hugo Galama


 

 

12 – 19 augustus, Morvan, Frankrijk

Tijdens deze week gaan de deelnemers met hun eigen verlies aan de slag. Het kan zijn het verlies van een dierbare, maar het kan bijvoorbeeld ook het verlies zijn aan gezondheid of werk. Met ondersteuning van creatieve- en bezinningsopdrachten wordt een persoonlijk beeld gemaakt waardoor het verlies een tastbare plek kan krijgen.

Voor informatie: www.atelier-ansen.nl

Healing Festival

18 – 20 augustus, Lage Vuursche

Festival met een diversiteit aan workshops zodat iedereen liefdevol kan kennismaken met nieuwe inzichten en op zijn/haar eigen manier verbinding kan vinden. Verbinding met het leven, andere mensen, het dieren- en plantenrijk en moeder aarde.

Meer informatie: www.healingfestival.nl

Speels Beeldhouwen met Hugo Galama

 

19 – 26 augustus, Morvan, Frankrijk

Ontdek je eigen creativiteit en zet dit om in een mooi beeld. In deze week stimuleer ik de deelnemers via allerlei creatief therapeutische oefeningen hun eigen creativiteit meer te ontdekken dit om te zetten in een mooi beeld.

Voor informatie: www.atelier-ansen.nl

22 tot/met 24 augustus, Zeewolde
25 tot/met 27 augustus, Zeewolde

Drie dagen helemaal voor jou
om jezelf op te laden
te genieten, te delen en te ervaren
Even niets te hoeven en alles te mogen
Wees welkom!

Voor informatie: www.loreleifestival.nl

Kiindfestival: hippies

16 september, Amersfoort

Het Kiindfestival is het festival van Kiind. Lekker relaxen, rondbanjeren, struinen over de groene markt en gezond en toch lekker snacken.

Voor informatie: www.festival.kiind.nl

 

 

 

 

 

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaarde