Home » Nieuws » Opleiding natuurlijke gezondheid is weer
Opleiding Natuurlijke Gezondheid

Opleiding Natuurlijke Gezondheid

De opleiding Natuurlijke Gezondheid is weer terug in Meppel met een 4 jarige deeltijdopleiding op HBO niveau tot gezondheidstherapeut. Tijdens de opleiding leer je om verschillende natuurgeneeskunde therapieën zoals voeding, kruiden of lichaamsgerichte therapieën in te zetten. Als je de opleiding hebt afgerond kan je aan de slag als gezondheidstherapeut. Met het diploma kan je lid worden van diverse beroepsverenigingen waardoor consulten (gedeeltelijk) vergoed worden door de ziektekostenverzekeraars. 

Bepaal je eigen route en tempo

De opleiding bestaat uit verschillende modules waarin de lesstof wordt aangeboden. Dit schept de ruimte om een eigen studieroute te kiezen en deze te volgen in het tempo dat jou past. En wanneer je interesse hebt voor één of enkele van de aangeboden modules kan je deze afzonderlijk van elkaar volgen.

Nieuwsgierig of het aansluit bij jou?

Aan het eind van de zomervakantie, zaterdag 2 september, is er een open dag. Kom kennismaken met de docenten en proeven aan dit mooie vak. 

Ook is het mogelijk een oriënterend gesprek te hebben met één van onze docenten. Neem hiervoor contact op via info@OpleidingNG.nl of via telefoon 06-588 509 57. Informatie over de verschillende modules vind je op www.opleidingng.nl

Even voorstellen: de docenten

John Zantinge, werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en acupuncturist in zijn praktijk in Leeuwarden sinds 1987.

John geeft de modules: Basisconcepten integrale gezondheid, Natuurgeneeskunde & integratie en Energetisch bewustzijn.

Gonnie Boekestijn, werkt in haar praktijk in Meppel vooral met astrologie, NLP en familieopstellingen.

Gonnie geeft de modules: Natuurgeneeskunde  & praktijk, Therapeutische houding & vaardigheden, Systemisch waarnemen, Psychologie en Medische astrologie.

Ruth Muller, docent Medische en Psychosociale basiskennis verbonden aan verschillende opleidingen.

Ruth geeft de modules Anatomie/fysiologie, Pathologie en Psychologie.

Renée Lagerwaard, energetisch healer, bachbloesemconsulent en natuurgeneeskundige. 

Renée geeft de module Bachbloesemremedies.

Dorien Naigino Busstra, verzorgde enkele jaren lang cursussen bushcraft, waarna haar passie voor natuur en mens haar ertoe bracht om Natuurgeneeskunde te studeren.

Dorien geeft de module Klassieke Massage.

Elvire Bijsterbosch, houdt ze zich voornamelijk bezig met de lichamelijke en emotionele verschijnselen van disbalans bij hooggevoeligheid.

Elvire geeft de modules Voetreflexologie en Prikkel- en opbouwende therapieën.

Marlous de Klerk, heeft een eigen praktijk in Dronten waar zij werkzaam is als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut.

Marlous geeft de modules Voeding, Fytotherapie (kruiden) en Natuurgeneeskunde & praktijk.

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaarde