Home » Nieuws » Forever on tour
Forever on tour

Forever on tour

Sinds ik heb uitgesproken naar het universum wat mijn wensen en doelen zijn is er beweging in gekomen en zijn er dingen op mijn pad gekomen die ik een jaar geleden niet had durven bedenken. Of misschien komt het juist doordat ik zelf in beweging ben gekomen en meer mijn pad ben gaan volgen. Wat het ook is..... op dit moment is het volop in beweging.

Mijn naam is Corina Elzenaar (43), eigenaar van wellnesshoeve Butterfly en sinds kort "Forever on tour". Naast een bewuste ondernemer ben ik ook ook alleenstaande moeder van 2 dochters en oma van een kleindochter. De geboorte van mijn kleindochter heeft veel voor mij in beweging gezet.

Zo moeder, zo dochter

Ik ben de afgelopen jaren vooral bezig geweest met mijn bedrijf staande te houden en met zorgen voor mijn dochters. Als alleenstaande moeder een pittige klus. Een prachtig mooie privé sauna met bed&breakfast en een gezin, er bleef niet zoveel tijd over voor mezelf. De komst van mijn kleindochter was niet helemaal de planning, maar wel een prachtig geschenk. Meteen al na haar geboorte bleek dat niet alles in orde was en mijn kleindochter moest naar Groningen. Toen zag ik dat mijn dochter zichzelf compleet wegcijferde voor haar kind. Het raakte mij erg mijn dochter zo te zien. Ik voelde me machteloos, ze deed het zo goed als moeder maar vergat zichzelf.

Ik besprak dit met mijn leraar tijdens mijn opleiding therapeutisch begeleider en hij zei: hoe kan je verwachten dat een kind het anders doet als ze alleen maar van haar moeder ziet dat ze zichzelf wegcijfert?

Tijd voor herbezinning

Die kwam binnen. In de afgelopen 6 jaar was ik vooral bezig geweest met overleven. Zorgen voor mijn kinderen en een inkomen. Waar was ikzelf gebleven? Alles draaide alleen maar om de zaak en kinderen, ook de investeringen in mijzelf. Was wat ik nu deed wel wat ik wilde? Door de crisis was het concept van mijn bedrijf totaal anders geworden. Er was meer vraag naar privé verhuur en minder naar behandelingen, maar paste dat nog wel bij mij? Mijn werk was voornamelijk schoonmaakwerk geworden, maar mijn passie ligt bij masseren.

Ik besloot weer vaker te gaan masseren. Door een extra praktijk ruimte naast het huis merkte ik dat ik mijn passie voor het vak weer terug kreeg. Dit was gewoon mijn ding. Mijn gevoel zei me dat in massage en coaching mijn toekomst zit. Niet alleen hier in de regio, maar ook daarbuiten. Maar hoe? De wellnesshoeve is het hoofdinkomen en verkopen bleek geen optie. Het vraagt veel tijd, maar geeft weinig voldoening.

Stap voor stap op pad: de kleinste eerst

Mijn oudste dochter hielp af en toe in de wellnesshoeve en we besloten begin dit jaar verder te gaan onder een nieuwe naam Foreverinbalans.com. Niet alleen meer de wellnesshoeve maar ook uitstralen dat we meer kunnen. Langzaam aan kwamen er steeds meer nieuwe klanten voor behandelingen bij. Ik begonnen met het maken van video massageworkshops. Als mensen ook thuis meer zouden gaan masseren en elkaar vaker met aandacht weer zouden aanraken (wat toch wel een gemis is in deze tijd lijkt het) kan dat in mijn ogen bijdragen aan een betere gezondheid. Aanraken is immers een levensbehoefte.

... weer gaan dromen

Tijdens een netwerk ontbijt van Bewust Steenwijk en Meppel ontmoete ik Ellen de Dreu. Een vrouw die al jaren in haar camper door europa reist. Voor mij de ultieme vrijheid hebben. Al jaren droom ik van een camperbus, massagestoel erin en gaan. Maar.... ik ben nog steeds moeder en oma en kan niet zomaar weg.

Ineens kwam daar de verandering. Mijn dochter gaf aan dat zij toekomst ziet in de wellnesshoeve en deze graag wil overnemen. Voorlopig gaat zij overdag draaien en ik de nachten. Zo krijg ik al een beetje vrijheid om bijvoorbeeld op locatie te gaan masseren en ontmoet ik nieuwe mensen. Na wat rondbellen of hier belangstelling voor is raakte alles ineens in een stroomversnelling want ik ga onverwacht zelfs op het Freya Festival masseren, maar ook op andere leuke evenementen. Super leuk. Dan blijkt dat je toch al die jaren wel wat naam hebt opgebouwd in de regio.

Voor moeders en dochters

Als alleenstaande moeder heb je de zorg voor je kinderen. Vaak vergeten we onszelf. Is dat wat ik mijn dochters wil meegeven? Nee. Naast moeder zijn, waar nu eenmaal een stukje verantwoordelijkheid bij hoort, mogen we ook ruimte voor onszelf innemen. Onze passie volgen. Toegegeven, het is best wel eens wennen voor kinderen dat mama ook een eigen leven heeft. Maar gezien de vele lichamelijke klachten die vrouwen vaak krijgen (hoofdpijn, nek/schouder klachten etc) zou het  goed zijn dat we de balans vinden tussen een goede moeder/partner zijn en ruimte hebben voor onze eigen dingen. Als je beter in je vel zit is dat ook beter voor je omgeving.

Hartelijke groet Corina

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaarde