Home » Nieuws » Oktober borstkanker maand
Oktober borstkanker maand

Oktober borstkanker maand

Het is oktober. Deze maand is uitgeroepen tot Borstkanker maand.

De eerste gedachte die mij dan invalt bij de artikelen rond “oktober-borstkankermaand’ is: borstkanker heb je toch niet alleen in oktober? Beetje flauwe opmerking, he. Maar ja, mij zelf overkwam het in juni, al weer heel lang geleden.

O, heeft u ook borstkanker gehad? Ja ….. Hoe was dat? Hoelang geleden enz.?

Doet dat er dan toe, reageert het dan bij mij vanbinnen. Ik heb inderdaad borstkanker gehad. Reacties van toehoorders: “…ik heb een zus en een vriendin en een buurvrouw en ik ben bang dat…”. Pink Ribbon adverteert deze maand: “Doneer je voor je dochter?” En Roze! Hoe verzinnen ze het. Je zult als man maar borstkanker krijgen. “Kunnen die dan ook ……? Ja, die kunnen het ook.

pink ribbon tattooos pinterest

Kortom: Borstkanker - eigenlijk alle kanker - en al die andere levensbedreigende ziekten? Wat moet, kun je ermee? Zelf heb ik persoonlijk een hele weg afgelegd met therapie en opleidingen. Daarmee kon ik tot een paar eenvoudige TIPS komen in de begeleiding van cliënten in mijn praktijk.

TIP 1 

Een voorbeeld: Koop een groot vel tekenpapier (50 x30) en puur vanuit je gevoel zet je een cirkel(tje) met je eigen naam erin ergens op dit papier; daaromheen zet je andere cirkels met namen, woorden van de mensen en situaties waar je mee te maken hebt. Je pakt kleurpotloden en omcirkel de cirkels met bv rood voor dat wat kracht geeft, roze dat wat zin geeft aan je leven, bruin wat stoort…..het maakt niet uit; let op je gevoel. Je hebt dan een plattegrond van je huidige situatie gemaakt. Vanuit de Simontontherapie zeggen we “Doe meer, maak dagelijks contact met die dingen die je energie geven, en doe minder van de dingen die energie nemen”. Ook imaginair werkt dit, in je verbeelding, met een glimlach: Je activeert je Zelfhelende Vermogens, je Innerlijke Heelmeester.

TIP 2

Aanrader: “De kracht die in je schuilt” door Carl Simonton,“Genezen van binnenuit” door Shivani Goodman. En het nieuwste boek over Simontontherapie, “De Simonton-methode” door Cornelia Kaspar wordt binnenkort naar het Nederlands vertaald.

TIP 3

Wil je meer weten over Kracht bij Kanker? Kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de beste tips onder persoonlijke begeleiding uit te voeren. Eventueel kan ik bij iemand thuis komen als dat beter aanvoelt.

 

Meer informatie: Tonny Adriaens-van der Ham,
Praktijk psycho-sociale & psycho-oncologische therapie

Een bijdrage van Tonny Adriaens-van der Hamborstkanker, kanker, simonton, simontonmethode, zelfhelend vermogen