Home » Nieuws » Heling door ont moeten
Heling door ont-moeten

Heling door ont-moeten

Stress en moeten

Naast dat het in de huidige tijd hip is, om zelfs in je vrije tijd een volle agenda te hebben met allerlei verplichtingen en afspraken, is het ook een tijd, dat er op de werkvloer efficiënter gewerkt moet worden. Er moeten targets gehaald worden. En wel in kortere tijd, met zoveel mogelijk ‘professionaliteit’, vooral met  ‘zakelijkheid’. Met de nadruk op moeten.

Stress heeft vele gezichten. Wat iemand ervaart als ‘stress’, en hoe het zich uit bij iemand, is erg persoonlijk. Wanneer iets echter blijvend en op langere termijn als ‘stress’ wordt ervaren, zodat iemand er volledig door in beslag wordt genomen, het als een ‘last’ wordt ervaren, en het onmogelijk wordt zich er los van te koppelen, , moeten er alarmbelletjes gaan rinkelen. Zo’n manier van ‘werken’, maar ook in het leven staan, leidt vroeg of laat tot de nodige gezondheidsklachten, een totale verkramping, opbranden, uitputting en mogelijk ook nog depressies.

Want……het is niet de ware natuur van de mens…en allesbehalve gezond.

Rust en stilte

Ons lichaam én geest verlangen van tijd tot tijd erg naar rust én stilte. Al in de baarmoeder zijn er, tijdens de groei van het kindje, periodes van stilte en rust. Even géén groei, géén uitdijing. Dit hebben embryologen kunnen vaststellen, en heeft een belangrijke functie. Juist in die periodes van stilte en rust kan er weer een soort ‘reset’ plaatsvinden, en een oriëntatie naar het eigen midden, na de doorgemaakte groei- en ontwikkelmomenten. Een soort van ‘inkeer’, ‘meditatieve oefening’ kent het kind dus eigenlijk al.

Ook later gedurende ons leven blijven periodes van rust en stilte wezenlijk. Gemaakte ervaringen kunnen beter worden verwerkt en geïmplementeerd. Door ont-moeten en ont-focussen, kom je tevens makkelijker tot diepere inzichten en oplossingen. Doordat het zenuwstelsel in een staat van ont-kramping raakt, en ons wezen er op deze manier gewoon mag ZIJN, is het lichaam eveneens beter in staat zichzelf te helen.

Ont-moeten en de helpende hand

Eigenlijk, door je los te maken van het ‘moeten’, ontmoet je je ware Zelf. Bij mijn behandelingen maak ik hier veelvuldig gebruik van. Iemand laten ‘ontkrampen’, waar dit noodzakelijk is, iemand in zichzelf de oerstilte en rust laten ervaren. Door letterlijk te luisteren met mijn handen. Biodynamische craniosacraaltherapie heet dat met een moeilijk woord. Mijn handen ontdekken spanningen in het lichaam en vinden zo fysieke, energetische of emotionele blokkades. De basis om balans te herstellen.

Sietske Osinga, Praktijk De helpende Hand.

Kamp jij al geruime tijd met een bepaalde vorm van stress, en kom je er zelf niet meer uit, dan nodig ik je uit mijn behandelvorm eens uit te proberen. Vanaf de week van de (werk)stress: 13 t/m 17 november, tot en met 30 november bied ik 50% korting op de eerste sessie( 75 – 90 min.). Tot snel.

Een bijdrage van Sietske Osingastress, week van de werkstress, stilte, natuurlijke geneeswijze, craniosacraaltherapie