Home » Nieuws » Een cadeau aan jezelf
Een cadeau aan jezelf!

Een cadeau aan jezelf!

Handen ineen voor bewust en duurzaam leven
Bewust en duurzaam leven gaat over gezondheid van onszelf en anderen. Het gaat ook over duurzaam omgaan met elkaar en het milieu, dicht bij huis en wereldwijd.  Hoe kunnen wij een wereld creëren waar zorg voor milieu, voor elkaar en voor onszelf hand in hand gaan? Op de beurs vind je ruim 60 ondernemers en initiatieven die jij mee kan nemen voor een natuurlijk, gezond en solidair leven. Ideeën en tips die je direct kan uitvoeren.

Beleven, proeven en ervaren!
Op de beursvloer zelf is veel te proeven en beleven. Maak kennis met eerlijke, circulaire en biologische producten. Leer oesterzwammen kweken. Doe een chakrakleurendiagnose, test je vitaminen en  mineralenbalans. Meet het effect van ademhaling op je hartslag. Maak kennis met kleine en grote initiatieven in Meppel voor sociaal duurzaam leven. Start een team voor de Samenloop voor Hoop. Stuur een kaart, koop duurzame energie.

Geniet van een ontspannende voetreflexbehandeling of energetische massage. Doe mee aan een workshop biodanza, yoga of meditatie. Maak kennis met de vele wegen om stress te verminderen en balans in je leven te brengen. Ontdek natuurlijke producten voor je persoonlijke verzorging. En maak kennis met de vele mogelijkheden tot complementaire zorg in de regio.

Voor de kinderen tot 12 jaar is er een speciaal programma met een tafelpoppenspel en een creatief werk. De kinderen kunnen een uur lang alleen of met hun ouders, opa’s of oma’s genieten van de rust die kinderhuis Maminka biedt aan kinderen tot 12 jaar. De deur gaat dicht en een nieuwe wereld gaat open.

Voor jongeren is er een mogelijkheid om bij het Repaircafé Meppel een borstelrobot of zenuwspiraal in elkaar te zetten. Want makers zijn we allemaal.

Voor de leergierigen zijn er lezingen. Over het ontstaan van reflexologie; over het effect van onderlinge kindermassage; over mindful parenting, ouderschap met liefdevolle aandacht. En er is een combinatie van lezing en workshop over biologisch eerlijk duurzaam slapen. Hier kan je je eigen eerlijke kussen maken.

Een cadeau voor jezelf
Alles wat jij hoeft te doen is tijd vrij maken om te ontdekken. De beurs is gratis toegankelijk voor de bezoekers. Kom alleen, met je kinderen of vrienden. Neem iemand mee die je deze dag uit graag cadeau doet. Geniet van elkaar en de vele mogelijkheden voor een duurzame wereld voor morgen. Kom en maak je kans op een presentje van de standhouders. Onder de eerste 1.000 bezoekers verloten we 10 kennismakingsgeschenken die door de standhouders beschikbaar zijn gesteld. Tot ziens op 13 januari.

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaardebeurs, bewust, duurzaam, gratis, Meppel, complementaire zorg, gezondheid, stress, mindfulnes, biologisch, eerlijk