Home » Nieuws » Bewust en duurzaam leven
Bewust en Duurzaam Leven

Bewust en Duurzaam Leven

Tijdens een leuke dag uit blijkt hoe makkelijk het eigenlijk is om Bewust en Duurzaam te Leven in Meppel en Steenwijk. Er is heel veel mogelijk. Op de beurs Bewust en Duurzaam Leven kon je dat allemaal in 1 dag beleven, proeven en ervaren. Hierbij een verslag over mogelijkheden in de regio.

Bij Bewust Leven Plein werden vele gesprekken gevoerd: over het maken van belangrijke keuzes in het leven, je weg vinden bij verlies, oude zaken opruimen, een nieuwe impuls aan je leven, jezelf presenteren, nieuwe manieren om te ontspannen, coaching, leren door spel, een gezonde leefstijl beleven die bij je natuurlijke aard past. 

Bij het Gezondheidsplein bleek weer eens hoeveel aanvullende zorgmogelijkheden er zijn. De bezoekers konden zich richten op lichaam en geest als geheel of zich juist verdiepen in bijvoorbeeld prikkelbare darm of andere klachten. Er waren natuurgeneeskunde, kinesiologie, hypnotherapie, reflexogie, psychologische hulp, gewichtsconsulten en zelfs een natuurkapper aanwezig. Een plein vol aandacht voor zowel innerlijke als uiterlijke verzorging. 

Fysieke behandelmethoden konden worden ervaren op het Massageplein. Vol zorg en passie gaven toegewijde masseurs korte behandelingen en konden belangstellenden de gunstige effecten ervaren. Maar wist u dat er ook kindermassage voor hele jonge kinderen is? En dat dit helpt bij ontwikkelingsstoornissen? Ouders kunnen sowieso in ons netwerk diverse vormen van coaching vinden voor een bewuste ontwikkeling voor hun kind.

Mindfulness en Yoga is inmiddels alom bekend. Het is wel duidelijk dat de aanwezige docenten de vormen voor beweging en aandacht voor jezelf allemaal op hun eigen wijze ten uitvoer brengen. Met verschillende energie, aandacht voor een speciale vorm, een nieuwe techniek of bijzondere creativiteit. Voor ieder wat wils. 

Op het Duurzaam Leven plein bewezen uiteenlopende standhouders dat iedere stap kan bijdragen aan een samenleving vol bewustzijn en duurzaamheid. Er zijn mensen en organisaties in Meppel die echt willen bijdragen aan een mooiere samenleving. Met steunpunten in Meppel is het makkelijk om daarbij aan te sluiten, zoals; de oproep - doneer voor Moldavie, de wandelestafette Samenloop voor Hoop, verklein de vereenzaming met Stichting Postvriend, beleg je brood met fairtrade broodbeleg, of koop een fairtrade werelds cadeau.

En ook binnenshuis zijn er makkelijk stappen te zetten; laat je kapotte elektronica maken door het repaircafe, koop kleurige (vintage) kleding of woonaccessoires die zijn gemaakt van hergebruikt textiel, stap over op groene energie. Je kunt zelfs kiezen voor een duurzame nachtrust; slaapcomfort met matrassen en kussens van natuurlijke materialen. 

Het Foodplein kon ook niet worden overgeslagen. Verleidelijke hapjes, verse groenten, overheerlijk geurende wijnen, alles biologisch, eerlijk en heerlijk. Vers voedsel werd geproefd en ook gekocht voor thuis. Zelfs oesterzwammen grow-kits konden mee naar huis worden genomen. 

Er zijn een hoop mooie mensen op de wereld en prachtige initiatieven in de buurt. En een heel groot deel hiervan is te vinden bij Bewust Meppel en Bewust Steenwijk!

Kijk ook op de agenda en groepslessenrooster voor praktische invulling van bewust en duurzaam leven.

Kijk hier voor een foto impressie van de beurs.

Kijk hier voor een foto impressie gemaakt door Ebel Zandstra, Rtv Meppel,

Een bijdrage van Karin van de Brakebewust, duurzaam, leven, gezondheid, natuurlijke gezondheid, sociaal duurzaam