Home » Nieuws » Energie komt uit het stopcontact
Energie komt uit het stopcontact

Energie komt uit het stopcontact

Ik zie mezelf nog zitten op het krukje bij de craniosacraaltherapeut. Hij had me wat verteld over energetisch werk. Ik zei: “ Energie komt uit het stopcontact. That’s it. Ik geloof er niet in dat je door energie van een mens iets bij een ander mens kunt doen.” Hij gaf het op om me te overtuigen met woorden. Dus hij stelde voor dat ik lekker bleef zitten op mijn krukje en dan zou hij zijn handen op mijn knieën doen en als ik hem niet meer voelde mocht ik mijn ogen openen. De rest is snel verteld, we deden dat en toen ik mijn ogen opende, zat therapeut rustig op een stoel die 5 meter verderop stond. Vanaf toen ging het snel, ik leerde de energie voelen, het kwam zomaar opeens.

Energie komt uit het stopcontact. Zeker. Maar bij mij stroomt het nu ook uit mijn handen, ik mag het gebruiken om mensen te helpen helen en ontspannen en hen bij te staan in ontwikkelingsprocessen.  Vaak vragen mensen hoe ik het doe en dat is best lastig om uit te leggen. Als ik zeg dat ik mijn handen op iemand leg en dan weet waar ik moet zijn, op welke plek en welke dingen ik moet zeggen, is dat voor de meeste mensen wat vaag. Kan ik me voorstellen. Als ik vertel dat alles energie is, ook wij, en alles wat we zien en voelen en horen ook, dan kunnen veel mensen dat niet plaatsen. Snap ik helemaal. Als ik zeg dat er energie uit de Kosmos komt die door me heen loopt en de behandeling mogelijk maakt denken ze dat ik een soort Jomanda ben. Snap ik ook. Maar als ik zeg dat alles liefde is, dat dat me helpt bij de helingen, breng ik ze ook niet dichterbij een antwoord. Als ik zeg dat ik met de Christus energie werk, dat alle informatie die nodig is voor een heling, gewoon in mijn bewustzijn komt, dan haken veel mensen af. En ik snap dat allemaal. Voor mijzelf is het een combinatie van dit alles. En alles bij elkaar, samen met het unieke Zijn van de mensen die bij me komen, of hun dier aan me laten zien, maakt dat heling op deze manier mogelijk is. 

Ik vind het zelf ook vaak nog verbazingwekkend dat er prachtige dingen mogen gebeuren alleen maar omdat we ons vertrouwen er in stellen dát het gebeurt. En ondertussen gebeurt het dus wel. De meeste mensen die bij mij komen hebben trauma’s. De één heeft lichamelijk kwetsuren, de ander heeft de meer psychische gevolgen van vreselijke situaties. En voor wat we doen maakt dat weinig uit, we praten over wat er is en daarmee gaan we aan het werk. Energetisch. Soms lijkt het of er niks gebeurt en is er ‘slechts’ wat ontspanning. Vaker zijn het prachtige behandelingen waarin alles op rolletjes loopt en er direct wondertjes mogen gebeuren. 

Marjolijn van Oije volgde de opleiding Craniosacraaltherapie, verdiepte zich in Reiki en Shamballa, en andere energetische behandelwijzen. Op dit moment volgt ze de opleiding voor Touch of Matrix, een prachtige makkelijke methode om van alles op te lossen zonder dat de cliënt door moeilijke herinneringen heen moet. Ondertussen begeleid ze al jaren zwaar getraumatiseerde mensen en paarden. Ze werkt, zoals ze zelf zegt: "vanuit een grote liefde voor mensen en de stellige overtuiging dat er veel mogelijk is dan de meeste mensen denken. Ik denk in mogelijkheden en kracht".

Heb je zin om eens te ervaren hoe het is? Bel gerust voor een afspraak op 06 13 98 99 38 of mail via marjolijnvanoije@gmail.com

Een bijdrage van Marjolijn van OijenCranioscraaltherapie, Reiki, energetisch werken, energie, bewustwording, stromen,