Home » Nieuws » Reflexologie en kanker
Reflexologie en kanker

Reflexologie en kanker

In sommige ziekenhuizen in ons land werken reflexzonetherapeuten al als zzp-er op oncologische dagcentra. Dit draagt bij aan het welzijn van kankerpatiënten. Kankerpatiënten uit Meppel en omgeving hebben gelukkig een heel aantal reflexzonetherapeuten waar ze op eigen eigen initiatief naar toe kunnen. Jenny Schipper vertelt over de positieve ondersteuning van reflexzonetherapie.

De Kracht van reflexologie: ontgifting, ontspanning, doorbloeding en afvoeren (door o.a. lymfedrainage).

Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat o.a. op onze voeten, handen en oren reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, spieren, gewrichten en andere delen van ons lichaam. Blokkades in het lichaam worden door drukpunttechnieken opgeheven of verlicht.

Reflexzonetherapie is een complementaire  therapie die kanker niet kan genezen, maar wel de bijwerkingen van het vaak zware reguliere traject een stukje dragelijker kan maken. Ook wanneer je klaar bent met je behandelingen en je de draad van je gewone leven graag zo gauw mogelijk weer op wilt pakken kan dit een enorme positieve ondersteuning geven in het herstelproces.

Tijdens chemokuren

Tijdens chemokuren, soms nog aangevuld met immunotherapie, krijgt een patiënt veel gifstoffen binnen die niet alleen de lastige kankercellen behoren te doden, maar ook aanzienlijke schade aanrichten aan gezonde cellen en weefsels. Reflexzonetherapie zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de toegediende medicijnen gemakkelijker in het bloed opgenomen kunnen worden.

Reflexologie zorgt ook voor een ontgiftende werking. De niet-werkzame-delen van het medicijn en de beschadigde cellen krijgen sneller de kans om af te vloeien.

Tijdens bestralingen

De tijd van bestralingen is een intensieve periode waarin meestal weinig energie en tijd overblijft om nog iets anders te ondernemen. Toch loont het de moeite om als je de kans krijgt, je ook dan een paar keer te laten behandelen door een reflexzonetherapeut. Ook hier geldt: hoe sneller de beschadigde cellen worden afgevoerd, hoe minder de gevolgen zullen zijn voor je leven na je kanker!

Als je “klaar” bent

Na de behandelingen, zeker als ervoor of ergens tussendoor meestal ook nog een operatie heeft plaatsgevonden, kun je wel een extraatje gebruiken. De inzet van reflexzonetherapie gaat door met het broodnodige ontgiften van je lijf, want je bent er nog niet. Voordeel is dat de cliënt het hierdoor meestal net even iets beter aan kan en de opgelopen en onvermijdelijke restverschijnselen deels sneller te boven komt Je slaapt beter, bent minder moe en kan je beter ontspannen. Ook heel belangrijk: vaak komen emoties dan los!

Gun die tijd voor jezelf. Zie het als een cadeautje. Je hebt het verdiend na een heftige en moeizame periode in je leven.

 

Logo Spirare VoetreflexJenny Schipper werkt als zelfstandig reflexzonetherapeut in Meppel. Haar praktijk heet Spirare Voetreflex. Spirare staat voor: stromen, doorgeven en verbinden. Naast reflexzonetherapie heeft zij kennis en ervaring met meridiaanreflexologie, afgeleid van acupunctuur (maar zonder naalden!) en de opleiding lymfedrainage volgens de Dr. Voddermethode.

Behandelingen worden bij een aanvullende zorgverzekering (deels) vergoed bij de meeste zorgverzekeringen.

Een bijdrage van Jenny Schipperkanker, reflexologie, reflexzonetherapie