Home » Nieuws » Schoonheid komt van binnen
Schoonheid komt van binnen

Schoonheid komt van binnen

Een verzorgde huid, stralende ogen, gezonde tanden, soepele lippen – zo zien wij er graag uit. En als je de reclame mag geloven bereiken we dat met met allerlei schoonheidsproducten vol chemische toevoegingen.

Volgens mijn visie is alles met elkaar verbonden; je gezicht met je lichaam, je lichaam met je gemoedstoestand en je stemming met je uitstraling. Gezichtsverzorging gaat dieper dan alleen je huid. Het is belangrijk om ook aandacht te schenken aan je  innerlijke schoonheid. Door de juiste voeding en door balans in je emotionele leven. Of zoals Elisabeth Sigmund, oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica zegt: "Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid." 

Het kan ook natuurlijk!

Je huid is een beschermend omhulsel van je lichaam en staat bloot aan invloeden van binnenuit en buitenaf die je huid verzwakken. Je huid reageert met reacties zoals droogte, een overmatige productie van vet, of een vroegtijdige huidveroudering. Door de juiste verzorging van buiten en door balans in je hormonen en een goede gezondheid houd je de huid mooi. Op iedere leeftijd.

Nu de zomerperiode er aan komt gaan we allemaal weer smeren met crèmes om de huid te beschermen. Maar:

-Wist je dat een gezonde huid minder zonnecrémes nodig heeft? De huid heeft namelijk een natuurlijke bescherming tegen de zon.

-Wist je dat je elke dag een beetje zon nodig hebt om je vitamine D op peil te houden? En dat is erg belangrijk voor je botten (zeker voor vrouwen, omdat je met ouder worden steeds meer inlevert aan botdichtheid, met name in de overgang). Vitamine D zorgt bovendien voor een sterk immuunsysteem.

-Wist je dat veel zonnecrèmes zulke chemische ingrediënten bevatten dat je beter af bent zonder deze crèmes? Kies daarom voor natuurlijke producten. Beter voor jou en beter voor het milieu.

-Wist je dat gangbare make-up lelijke vlekken op de huid kan veroorzaken onder invloed van de zon?

Zo valt er nog veel te vertellen over je huid en hoe je deze het beste kunt behandelen in elk seizoen!

Ik wens iedereen een fijne lente en zomer. Geniet lekker van het zonnetje en ga verstandig met je huid om.

 

HLogo Bast Wilma Natuurgeneeskunde en Mindfulnessuidtherapeute en Natuurgeneeskundige Wilma Bast werkt met producten van Dr. Hauschka Cosmetica op basis van hoogwaardige oliën en geselecteerde heilzame plantenextracten. Wilma is gespecialiseerd in natuurgeneeskunde en richt zich vooral op vrouwenzaken.

Een bijdrage van Wilma Bastschoonheid, natuurgeneeskunde, vrouw, huid, zon