Home » Nieuws » De zonnehorst
De Zonnehorst

De Zonnehorst

Vanuit Meppel hoeven we niet ver weg om er even heerlijk tussen uit te zijn. Op de fiets en lopend kan je naar water, bos en door mooie kleinschalige landschappen gaan. Laten we eens lekker bijkomen in onze eigen achtertuin. Bijvoorbeeld bij de Zonnehorst. De Zonnehorst is een bio-dynamische tuinderij en een heerlijke plek om even neer te strijken met een tent.

Op dit prachtige bedrijf, inmiddels 10 hectare groot, is nog volop ruimte om een tentje op te zetten, te kijken bij de paddenpoel en om rond te wandelen op het erf en de landerijen. Toilet en douchegelegenheid is er in de schuur en voor slecht-weer-uren is er een gezellige ruimte boven in de kapschuur, waar je je niet hoeft te vervelen. Je mag overal rondkijken en komt er een onstuitbare drang bij jou naar boven om te wieden  te oogsten of te schoffelen, dan kan dat in overleg altijd!

In de omgeving is het heerlijk fietsen, wandelen en zwemmen. Er is nu een speciale wandelroute uitgezet die begint en eindigt op De Zonnehorst en naar het Staphorster bos gaat. Deze route is 17 km.  Op het erf zelf is er het Zonnehorstpad die jou over het bedrijf leidt met veel avontuurlijke klimmetjes. Ook wat leren over de Staphorster tradities? Ga dan langs bij de Museumboerderij.

De dagen bij de Zonnehorst kan je (h)eerlijk afsluiten met een maaltijd uit de boerderijwinkel. Waar je naast groente en fruit van eigen teelt, ook kruidenierswaren, zuivelproducten, vlees en brood kan vinden. Alles van biologische herkomst met EKO keurmerk en veel bovendien met Demeter kwaliteitsmerk.

En voor iedereen in de omgeving die wil bijdragen aan een duurzame wereld: de boederijwinkel is op fietsafstand van Meppel. Niet zo’n fietser? Bestel dan bij de webwinkel of kies voor een groente/fruitpakket en weet je dat je eerlijk eet voor mens én natuur. Zo hebben wij 365 dagen plezier van bio-boeren in onze achtertuin.

Logo Vof de ZonnehorstVOF de Zonnehorst is een bio-dynamische tuinderij met aandacht voor natuurontwikkeling, ruime recreatiemogelijkheden, een boederij- en webwinkel met bezorgservice en groente- en fruitabonnementen.

                                                                                          

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaardebiologisch, kamperen bij de boer, groente, fruit, pakketten, duurzaam