Home » Nieuws » Ademcirkel
Ademcirkel

Ademcirkel

Ademwerk heeft mijzelf heel veel gebracht. Ik ben er 5 jaar geleden mee in aanraking gekomen. 
Het heeft mij meer bewust gemaakt van mijn lichaam en wat daar allemaal voelbaar is aan spanningen. Maar het ademwerk bracht meer ... zo  kreeg ik ook inzichten over mijn vastzittende patronen en beperkende overtuigingen. Op het moment dat ik hiermee in contact kwam en mezelf hierin ging erkennen en accepteren, is er een verschuiving ontstaan naar een vrijer en natuurlijker leven
."

Wat kan een ademsessie voor je gezondheid doen?

Ademen doen we allemaal, zonder adem zouden we hier niet op aarde zijn, dat is niet iets nieuws.
Maar wist je dat je je adem ook kunt gebruiken voor preventie van o.a. stress/burn-out klachten en depressie? Ademsessies dragen bij en zijn ondersteunend in het proces van je persoonlijke en spirituele groei.

Ik deel graag wat weetjes:

  • Iedere keer in een ademsessie wordt er weer iets aangeraakt, komt er een beweging naar een ruimer bewustzijn.
  • Je leert jezelf op een diepere laag kennen, je krijgt inzichten over jezelf, je voelt je vrijer en kan makkelijker vertrouwen op de levensstroom.
  • Bij regelmatige ademsessies worden namelijk mentale, emotionele en fysieke spanningen ontladen.
  • Blokkades in het lichaam worden doorvoeld en komen aan het licht waardoor ze vervolgens weer in ruimtelijkheid kunnen worden vrijgegeven.
  • Het gaat om erkennen en aanvaarden wat er in jouw is zonder dat je iets wilt veranderen of “beter” wilt maken. 
  • Het wordt lichter en vrijer in je systeem.

Je draagt dus zorg voor je eigen geestelijke en vitale welbevinden.
Iedereen kan het en je hoeft hier geen ervaring mee te hebben.

Wat houdt een ademsessie in?

Je gaat intensiever ademen, neemt meer zuurstof tot je dan je normaal gewend bent. Hierdoor vul je jezelf met die zuurstof ofwel energie die een weg baant door je lichaam. Afhankelijk van de ademmethode en de intensiviteit kom je in een verruimde bewustzijnsstaat.
Plekken in je lichaam waar blokkades of spanningen zijn worden voelbaar en de energie gaat naar die plekken om ze vervolgens “aan te raken”. 
Tijdens het ademen ervaar je namelijk een wisselwerking van denken, voelen en beleving,  deze ga je bewust doorvoelen en waarnemen waarna je de spanningen los kunt gaan laten. Ademen brengt ons bij de kern van de gedachte of emotie die eraan ten grondslag ligt.
Ik werk met verschillende vormen van ademwerk, waaronder:

  • “Holotropic Breathwork”, 
  • Verbonden ademen 
  • en Ademmeditatie (afgeleide van de “Quantum Light Breath’).

Je gaat ontdekken hoe de methodes voor jouw werken, zie het als een ontdekkingsreis!

Wat levert een ademsessie op?

Vaak zijn de resultaten na 1 of 2 sessies al verbluffend, meerdere sessies kunnen in veel gevallen “life changing’ zijn.

In veel gevallen geen psychologische gesprekken meer, niet meer van het kastje naar de muur... Wel je eigen stuur in handen nemen en heel intiem met jezelf in een groep voelen wat er te voelen is, en er volgens mee aan de slag.

Vrijdagavond 12 oktober start ik met een doorlopende ademcirkel in centrum Biru Kai in Meppel. Het is een reeks van 5x, die alleen als geheel te volgen is. Ik heb gekozen voor een vaste groep zodat we met elkaar de verbinding aangaan waardoor er een veilige bedding ontstaat.
De avonden worden begeleid door mij en mijn assistent.

Ga ik je daar ontmoeten?
Voel je welkom.

Warme groet, Rianne Wijninga

Meer informatie

Meer over Rianne: Praktijk voor massage, ademwerk en bewustwording

Bron: www.aardsenhemels.nl

Aanmelding voor de Ademcirkel: ga naar de contactgegevens of kijk in de agenda

Een bijdrage van Rianne Wijningaadem, ademcirkel, ademsessie, ademwerk, breathwork, quantum light breath, ademmeditatie, spanningen, stress, burn-out, depressie, loslaten