Home » Nieuws » Bloementuinduurzame bloemist in meppel
De Bloementuin: duurzame bloemist in Meppel

De Bloementuin: duurzame bloemist in Meppel

Drentse Bloementuin Meppel is voorloper in verduurzaming  in de regio. Eigenaren en bloemisten Jan en Lummy Bouwer haalden het duurzaamheidscertificaat voor hun beide winkels. De Bloementuin heeft hiermee de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist in de wacht gesleept. 

Verduurzamen in de hele bedrijfsvoering!

Met de Barometer certificering staat zwart-op-wit dat bloemisten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zij een percentage bloemen en planten met duurzame keurmerken inkopen. Het percentage verantwoorde bloemen en planten van De Bloementuin is ongeveer 40 procent. Bouwer koopt hiervoor vooral bloemen en planten in met de keurmerklabels: MPS-A, Biologisch/EKO, Milieukeur en Fairtrade. Hiermee neemt de bloemist milieu- en sociale verantwoording in acht. Daarnaast paste de ondernemer zijn verlichting naar LED aan, neemt hij groene stroom af, doet hij aan afvalscheiding en veranderde hij zijn schoonmaakmiddelen, zodat deze niet schadelijk zijn voor het milieu. 

"Zeker naar de toekomst toe, vinden wij het belangrijk dat wij verantwoord ondernemen en waar mogelijk onze sociale en milieuverantwoording hierin nemen", aldus Jan Bouwer. 

"Het is belangrijk dat men weet wat duurzaamheid inhoudt voor de sector. De certificering is dan ook van betekenis voor gehele keten tot aan de eindconsument", zegt Bouwer. De doorslag om te verduurzamen is het feit geweest, dat steeds meer bedrijven en vooral overheden dit gaan eisen. Bouwer zegt: "Voor ons betekent dit een nieuwe uitdaging en mogelijkheden. Wij zijn de eerste in onze omgeving en hebben daarom een voorsprong op de rest."

Gefeliciteerd

Bewust Meppel feliciteert Jan en Lummy Bouwer met het behaalde certificaat. Bovenal zijn wij blij dat nu ook in Meppel aandacht is voor duurzame bloemmist zijn! En dat er nagedacht is over mogelijkheden van verduurzaming  in de gehele bedrijfsvoering. Dat maakt dat het effect groter is dan alleen in de bloementeelt. De bewuste en duurzame ondernemers in de regio wensen De Bloementuin toe dat de ingeslagen weg mooi doorgezet kan worden.

En voor de lezer van dit bericht: koop eens een mooie bos bloemen voor je naaste die ook de wereld als geheel kleur geeft.

Een bijdrage van Willemijn van SchilfgaardeBloemen, duurzaam, duurzame bloemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bewust, eerlijke bloemen