Home » Nieuws » Loslaten en opnieuw beginnen
Loslaten en opnieuw beginnen

Loslaten en opnieuw beginnen

Oud en nieuw, dat zijn hele geschikte dagen om het oude los te laten en gereinigd daarvan een nieuwe start te maken. Maar loslaten en weer verder gaan zijn in wezen onderdeel van het leven en zeker van het gaan van een spiritueel pad. In het Hindoeïsme heb je drie vertegenwoordigers van het goddelijke: Brahman, Vishnu en Shiva. 

Brahman staat voor het nieuwe, een nieuwe start, een initiatie. Vishnu is de bewaarder. Hij zorgt ervoor dat wat  je hebt ontwikkeld ook (een tijdje) kan blijven. Shiva is de vernietiger. Hij helpt je datgene los te laten dat je niet langer dient.

Ga eens na over welke van de drie kwaliteiten jij beschikt. Stel dat je alleen de kwaliteit hebt van het creëren (Brahman): dan heb je mooie ideeën naar het lukt je niet ze in de wereld te brengen. Als je niet beschikt over de kwaliteit van loslaten (Shiva) zal je vasthouden aan datgene dat jou niet meer verder brengt en draai je in wezen in een cirkeltje rond. Je hebt alle drie de kwaliteiten nodig voor een succesvol leven en een vruchtbaar spiritueel pad.

 

 

 

 

 

 

Spiritueel wakker worden

Froukje Buma en Jeroen Kuyper, Israna lichtcentrum, beiden psycholoog verzorgen sinds 1997 meditatiecursussen met als doel je verder te helpen met spirituele ontwikkeling en bewustzijnsverruiming.

In de nieuwe opleiding Spiritueel Wakker! leer je de drie aspecten (creëren, vasthouden en loslaten) te activeren en (verder) te ontwikkelen. De opleiding is zowel bedoeld voor beginners als gevorderden op het pad.
Meer informatie bij Froukje Buma en Jeroen Kuyper, Israna, 

Een bijdrage van Froukje Bumaloslaten, beginnen, Hindoeïsme, spiritualiteit, bewustwording