Home » Nieuws » Jezelf heel maken
Jezelf gezonder maken ..

Jezelf gezonder maken ..

Geloof jij dat het mogelijk is jezelf te helen? Dat je op eigen kracht kunt herstellen en gezond en stromend kunt blijven?

Als dochter van een huisarts heb ik bepaald niet geleerd er op die manier tegen aan te kijken. Van kinds af aan had ik behoorlijk wat fysieke problemen en overal kreeg ik een pilletje voor. Op mijn dertigste werd ik geconfronteerd met behoorlijke klachten. De oorzaak bleek een te snel werkende schildklier. Ik was opgelucht want nu was er tenminste een verklaring. Maar voor de ‘genezing’ kreeg ik natuurlijk weer medicatie. Daar bleek ik allergisch voor te zijn. Ik kreeg er geelzucht van (één op de miljoen had die reactie!). Toen had ik geelzucht én een te snel werkende schildklier. Ik kreeg nieuwe medicatie. Ik was in de medische mallemolen terecht gekomen.

Gelukkig kwam ik enige jaren later op het spirituele pad. Mijn partner en ik kregen contact met gidsen en meesters en van hen leerde ik hoe ik mezelf kon helen. Door deze methodes toe te passen kon ik een tijd later zonder medicatie door het leven. En….mijn schildklier werkte weer normaal. Dit was een van de vele wonderen die het werken met licht en lichtwezens mij hebben gebracht.

Ik ben nu 59 en ik voel mij stukken beter dan toen ik 30 of 20 of 14 was.Op dit moment begeleid ik iemand die net als ik in de medische molen terecht was gekomen, bij haar door slaapproblemen. Door het doen van onder andere helende meditaties en qigong oefeningen begint het geleidelijk beter met haar te gaan. En misschien is het belangrijkste wel dat ze weer meer kracht voelt en moed heeft. Ze heeft haar herstel in eigen handen genomen.

Omslag in ons denken

Op een andere manier kijken naar gezondheid en herstel vraagt een grote switch in ons denken. Ik zie aan mijn cursisten hoe lastig dat soms is. Om wat voorbeelden te noemen: een cursiste in mijn healing opleiding kwam met haar vinger tussen de massagetafel maar ze kwam zelf niet op het idee om de geleerde healingtechniek toe te passen. Dus deed ik dat voor haar en binnen enkele minuten was de pijn weg. Er kwam geen zwelling of blauwe plek. Dit werkt zo snel omdat de energie van de klap zich nog niet is gaan vastzetten in het fysieke lichaam. Als je er snel bij bent, kan je de energie weghalen en blijven de energiekanalen open.

Een andere cursist kreeg een hernia. De dokter schrijft gewoonlijk dan rust voor en daarna mogelijk een operatie. Als je echter de vastzittende energie weghaalt, kan de tussenwervelschijf terugvallen op haar plaats en kan de hernia oplossen. De energie komt weer in balans en de stroming wordt hervat. Ik zeg niet dat dat altijd werkt, omdat iemand wel de stroming moet toestaan die dan plaatsvindt bijvoorbeeld door het toelaten van vastzittende emoties. Maar in het geval van deze cursist werkte het wel degelijk.

Denk je nu dat ik een wonderhealer ben en dat ik de enige ben die dit kan doen? Welnee, iedereen kan dit leren! Het idee achter deze healingen is dat je werkt met het openen en weghalen van energieblokkades. Natuurlijk kunnen we niet om de fysieke, meer tastbare aspecten van het menselijk lichaam heen. Maar daarachter bevindt zich op een veel subtieler niveau de energie. Als op dat hogere, subtielere niveau alles in orde is, zal je gezond en gelukkig zijn.

Nieuwsgierig geworden? In september start ik weer met mijn opleiding Healing vanuit het universele licht waarin je leert jezelf op alle niveaus te helen en een ander daarbij te helpen. Er zijn er open lessen op 8 juni en 1 september in Boijl en op 15 juni in Zwolle. Tijdens de open les geef ik uitleg, doen we een helende meditatie, een qigong oefening en leer je een krachtige healing techniek. Van harte welkom!

Froukje Buma

Logo IsranaIsrana, lichtcentrum van Froukje Buma en Jeroen Kuyper. Zij bieden een pad naar hoger bewustzijn en zelfverwerkelijking door een divers aanbod van cursussen en opleidingen.

Een bijdrage van Froukje BumaNatuurlijk gezond, spiritueel, healing, eigen regie, bewust leven