Home » Nieuws » 5g de keerzijde in beeld
5G: zorg of zegen?

5G: zorg of zegen?

Over 5G gaan verschillende berichten rond. Meestal gaat het over hoe fijn het is dat je hiermee een nog snellere data verbinding krijgt. Fijn voor het streamen van films, spellen en andere onmisbare dataverspreiding onder mensen. Tineke Blommendaal vroeg mij of zij ook iets over de keerzijde mocht vertellen. De zorgen over straling en de effecten op onze gezondheid en privacy.

Persoonlijk onderzoek naar 5G door Tineke

Ik die tot voor kort altijd wel enthousiast was voor nieuwe ontwikkelingen, nieuwe technologie kwam wat kritische berichten over 5G en straling tegen. Er bleken best wat mensen te zijn die last hebben van steeds meer straling in onze leef omgeving. Afijn, mijn interesse was gewekt en alhoewel ik zelf me niet echt bewust ben van ‘last van straling’ ben ik er toch ingedoken. Ik ben behoorlijk geschrokken.

Straling blijkt niet alleen slecht te zijn voor mens en dier, maar de hele natuur lijkt er schade van te ondervinden. Hiervoor zijn vele wetenschappelijke bewijzen. Ondertussen zijn veel landen onder de bezielende leiding van de telecom aan een spannende race begonnen. Wie heeft als eerste land 5G uitgerold? Het lijkt ook een eer te zijn om de eerste stad te zijn. Ik kan me voorstellen dat een groot economisch belang hier de aanstuwende kracht is.

Ondertussen verdiep ik me verder. Er schijnt in de wet een zogenaamd ‘voorzorgsprincipe’ te zijn. Het voorzorgsprincipe moet in die gevallen toegepast worden waar er onduidelijkheid is over eventuele schadelijkheid voor de gezondheid. We hebben in het verleden meermalen achteraf moeten toegeven dat we niet zo handig bezig waren. Denk aan asbest, DDT, DES-hormoon, etc.  Maar ondanks diverse rapporten van wetenschappers die zich zorgen maken en een petitie van ruim 18000 bezorgde burgers, vindt de regering het niet nodig om dit voorzorgsprincipe toe te passen.

De regering geeft aan dat we ver binnen de norm van het ICNIRP zitten en er dus niets aan de hand is. Dat vele wetenschappers deze norm onjuist en gevaarlijk hoog vinden en vele landen een veel lagere norm hebben geeft sterk te denken.

Weer een stapje verder de diepte in ontdek ik nog een bijkomstigheid van 5G. Namelijk, met de infrastructuur die nodig is voor 5G zijn wij allen individueel 24 uur per dag te volgen, wat we doen, wat we gebruiken en waar we zijn. Hiermee blijft er nog minder van onze privacy over. Dit systeem zal voornamelijk op kunstmatige intelligentie gaan draaien en kan daarmee ook gewoon gehackt worden. Net zoals nu ook voortdurend allerlei systemen gehackt worden en vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen.

En ondertussen verdiep ik me verder… en kom ik verhalen tegen van mensen die in de wapentechnologie gewerkt hebben, klokkenluiders, en uitleggen dat de wapens van tegenwoordig vaak uit stralingswapens bestaan. Het is onzichtbaarder maar schijnt goed te werken. De frequenties waarmee gewerkt wordt komen overeen met de frequenties die gebruikt gaan worden in het 5G netwerk…..

Landelijk zijn er veel mensen die zich zorgen maken, maar als ik om mij heen vraag moet ik constateren dat de meeste mensen geen flauw idee hebben. En dit laatste maakt mij misschien nog wel de meeste zorgen. Hoe kan het zijn dat zoiets groots ingevoerd wordt en wij het druk hebben met andere zaken, wij het niet in de gaten hebben? 

Ik ben begonnen om mensen in te lichten hierover en eenvoudige lezingen te organiseren. Maar hiernaast zou ik graag in contact komen met mensen uit Meppel die, net als ik, zich zorgen maken zodat we onze krachten kunnen bundelen. Mail mij als je meer wilt weten of al genoeg weet en mee wilt denken hoe wij Meppel wakker kunnen schudden.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Lezing: 5G - Het internet van de toekomst of een bedreiging voor de mensheid?

Woensdagavond 6 november in Meppel.
We beginnen om 19.30. Inloop vanaf 19.15.
Mail mij voor meer informatie of als je je op wilt geven.
Tineke.Blommendaal@gmail.com

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaarde5G, straling, privacy, actie, lezing