Home » Nieuws » Stadsdichter van meppel
Stadsdichter van Meppel

Stadsdichter van Meppel

Volg jij Mark Sluiter op? Ben jij de nieuwe stadsdichter voor Meppel? Stuur dan minimaal 2 gedichten in voor 28 november naar Dick Jakobs

Waar moet je aan voldoen?
Stuur één gedicht in die over Meppel in het kader van 75 jaar bevrijding gaat. Voor het andere gedicht is het onderwerp vrij.

Stuur je CV en enkele andere gedichten aan de jury toe, zodat er een breder en beter beeld op het werk kan worden verkregen.

De stadsdichter is woonachtig in de gemeente Meppel. De stadsdichter wordt geacht voldoende kennis en informatiebronnen over Meppel te bezitten. Licht toe hoe jij als kandidaat stadsdichter persoonlijke invulling wilt geven aan je ambassadeurschap voor de gemeente Meppel.

De verkiezing:
De jury kiest uit de inzendingen 5 dichters, zij krijgen op de verkiezingsavond de gelegenheid beide ingestuurde gedichten voor de jury en het publiek voor te dragen. Voordrachtskunst en presentatie zijn belangrijke criteria bij de beoordeling door de jury.

De nieuwe stadsdichter van Meppel wordt op donderdagavond 12 december gekozen in de Kunst- en Cultuursalon aan de brede Woldstraat. De verkiezingsavond in de Kunst- en Cultuursalon begint om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door Ria Westerhuis. De voorzitter van de jury is de wethouder van cultuur Henk ten Hulscher.

En dan?
De stadsdichter vertegenwoordigt de Meppeler gemeenschap tijdens publieke optredens en bijzondere gebeurtenissen. De stadsdichter heeft met goedkeuring van het gemeentebestuur een ambassadeursfunctie voor 2 jaar. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke invulling. Het is van belang dat de stadsdichter over voldoende tijd en enthousiasme beschikt om deze taak op representatieve wijze te vervullen.

vogelDeze verkiezing wordt georganiseerd door Stichting Articum in samenwerking met de gemeente Meppel. De Kunst en cultuursalon is de ruimte voor de activiteiten van stichting Articum. De Salon is een trefpunt voor geïnteresseerden in kunst en cultuur. De koffiesalon op de vrijdag en zaterdagmiddagen staat voor ontmoeting en gezelligheid. Stichting Articum geeft een podium aan verschillende vormen van kunst, muziek en cultuur.

Een bijdrage van Wiedy Jakobs Hakkunst, verkiezing, dichter, Meppel, bevrijding