Home » Nieuws » Een klimaatgesprek
Een klimaatgesprek

Een klimaatgesprek

Wil jij met anderen in gesprek over klimaatvriendelijke keuzes die we kunnen maken? In Meppel start Wilma Bast met klimaatgesprekken. Zij doet dit als vrijwilliger bij stichting Klimaatgesprekken.

Wat is dit eigenlijk voor een stichting?

Wilma vertelt: In het kort: het is een stichting die veel in het nieuws is en als missie heeft om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Ik voelde me erdoor aangesproken omdat ik me bezorgd maak om het milieu, met name als ik denk aan mijn kinderen en kleinkinderen. Ik wil graag het gesprek aangaan met groepjes mensen die dat ook zo ervaren. Om elkaar te ondersteunen en te inspireren.

En wat zijn dan klimaatgesprekken?

Wilma vertelt: klimaatgesprekken zijn gesprekken in kleine groepen over klimaatvriendelijke keuzes die we zelf kunnen maken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver men daarin gaat, bepalen mensen zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepalen deelnemers samen met de andere groepsleden het eigen doel en wensen voor de workshops. Mijn rol daarin is om als coach de begeleiding te bieden in dit proces. Ik doe dit als vrijwilliger.

Meedoen?

Wil jij ook in gesprek met andere over klimaatvriendelijke keuzes? En  ben je benieuwd naar deze klimaatgesprekken? Kom dan langs op de informatieochtend of -avond. De bijeenkomsten zijn 6 keer een avond/middag van twee uur. Voor de bijeenkomsten wordt er van de deelnemers een bijdrage van 45 euro totaal gerekend. Hiervoor ontvang je een boek en overige materialen.

Foto: Iván Tamás, via Pixabay

Een bijdrage van Willemijn van Schilfgaardeklimaat, klimaatgesprekken, bewust, duurzaam, klimaatkeuzes