Home » Nieuws » Zacht met angst leren genieten
Zacht met Angst - Leren genieten

Zacht met Angst - Leren genieten

 

In samenwerking met Maaike van Yoga studio Heerengracht geeft Manon Lemkes een Yin Yoga workshop met als thema Zacht met angst. Manon geeft op regelmatige basis diverse cursussen en groepslessen in Steenwijk en maakt een uitstapje naar Meppel.

Manon vertelt over haar cursus en haar relatie met Meppel:
Ik hou ervan om soms van locatie te veranderen. De locatie Heerengracht spreekt me aan. Ik heb vroeger wel in Meppel gewerkt en ik heb een poosje lesgegeven voor Maaike toen ik net begon.

De workshop Zacht met angst helpt bij angststoornissen en hooggevoeligheid en traint mensen hoe je kunt handelen en ervan genieten als je iets in het angstige zware gevoel wilt veranderen. 

De eerste stap naar iets nieuws gaat altijd vergezeld met angst, onzekerheid, gekoppeld daaraan is een zwaar gevoel. Hoe ga je handelen? Hoe maak je jezelf weer 1 en kom je in je ruimte, vertrouwen en kracht om toch het nieuwe aan te gaan zonder dat je eerst weer zoveel energie verliest en niet kan slapen en gaat piekeren.

Leren weer genieten van het leven

In mijn workshop “Zacht met angst” train ik met de mensen hoe je kan leren om weer te genieten van het leven. De workshop is een succes. Ik denk dat het komt omdat ik zo dicht bij mijzelf ben met het geven van deze training. Het is geen kunstje wat je leert, maar pure levenservaring in jaren van ups en downs. Ik gebruik yoga, theorie, meditatie en speciale technieken. Dingen ondernemen en weer wat overwinnen. Stappen maken.

Angststoornis & Hooggevoeligheid

Als ervaringsdeskundige ben ik door diepe dalen gedaan. Ik was ver van mezelf af omdat ik een band met mezelf had die was berust op angst. Alles kwam voort uit angst. De combinatie van angststoornissen en hooggevoeligheid speelde mij parten. Je verdooft jezelf en je wilt het allemaal voelen, waardoor het alleen maar erger wordt.

Meditatie leren

De verandering kwam op het moment dat ik samen met mijn partner Eelco de Vries trainingen gingen volgen bij een meditatie leraar. We gingen samen een heel proces door. We werden bewust van ons eigen gedrag en hoe we daar zelf invloed op uit oefenen. Het werd mijn redding. Ik leerde mediteren en met energie werken en leerde mijn hooggevoeligheid kennen. Daarmee leerde ik van een last een kracht te maken. Ik kwam in contact met yoga en de groei en de stappen werden gemaakt. Tot op het moment dat ik er klaar voor was om wat mij zo heeft geholpen in een training te gieten en aan te bieden aan mensen die er behoefte aan hebben.

Vertrouwen

Het gaat erom dat je zelf heel veel kan doen. Angsten hebben alles te maken met het niet vertrouwen van jezelf. Je zoekt bevestiging in veiligheid in de ander. En dat kan in alles zijn. Dit kan dan ook vaak samen gaan met hooggevoeligheid omdat je dan weet hoe de ander zich voelt, terwijl de ander dit nog niet zelf doorheeft. Een voorbeeld: als je iets wil gaan doen. En dat de ander dan zegt: “zou je dit wel doen’”. Dan ging ik twijfelen aan mezelf en kon ik daarover malen. En dat terwijl je eigenlijk de angst van de ander voelde. Want die zei tegen jou: zou je dat wel doen? Met die woorden voelde ik de angst van iemand, maar verwarde dat met mijn eigen angst. Ik stond steeds te wankelen. Door vertrouwen te krijgen in mezelf kan ik nu handelen en weet ik als iets goed voor mij voelt ik daarop mag vertrouwen, hoe een ander er ook over denkt.

Een vriendschap met jezelf opbouwen kost tijd. Je leert opnieuw een goede basis aan te leggen waarbij je jezelf liefhebt en ook weer gaat vertrouwen.

Workshop

Op zondag middag 5 april van 13:00-17:00 geeft Manon Lemkes van Yin Yoga Sound de training “zacht met angst” in Yoga studio Heerengracht in Meppel. Deze yoga training zal een combinatie zijn van yoga, stukje theorie, meditatie en speciale technieken die je gaan ondersteunen in het proces om inzichtelijk te krijgen hoe het met jouw angsten zit.

Deze bijdrage is verzorgd door Manon Lemkes, aangesloten bij Bewust Steenwijk en van tijd tot tijd ook actief in Meppel.
Opgeven en meer informatie:
Manon Lemkes, Yin Yoga Sound
of kijk in de agenda van Bewust Steenwijk

 

Een bijdrage van Karin van de Brakeangst, angststoornis, hooggevoeligheid, meditatie, yoga, yin yoga, yin yoga sound