Home » Nieuws » Weerstand omhoog angst omlaag
Weerstand omhoog, angst omlaag

Weerstand omhoog, angst omlaag

Spirituele betekenis van virus en tips om je weerbaar te maken

Geascendeerde meester Phylos gaf ons via Jeroen informatie over het Coronavirus, die we graag met je willen delen. Ook geven we je een meditatie en tips voor een oefeningen die je kunnen helpen stabiel, in balans en gezond te blijven.
N.B. Dit is een verkorte versie van de channeling.
De volledige channeling vind je op onze website.

Geascendeerde meester Phylos over het Coronavirus gechanneld door Jeroen Kuyper op 15 maart 2020

Welkom, dit is Phylos.

Wereldwijd is er grote angst ontstaan voor het nieuwe virus Corona. De allereerste remedie tegen besmetting is je weerbaar maken voor angst en niet mee te gaan in de collectieve angst. Angst ontneemt je je eigen wil en maakt je vatbaar voor eventuele besmetting, doordat je weerstand vermindert. 

Hoe kan je uit de angst blijven?

In de eerste plaats door vanaf een hoger niveau te realiseren wat een virus is, namelijk een levensvorm, zoals er ontelbare andere levensvormen op aarde zijn. Soms neemt een levensvorm de overhand, soms verdwijnen er levensvormen die te veel verdrukt zijn. Uiteindelijk balanceert het zich weer in een nieuwe orde. Een virus is een bijzondere vorm van leven, omdat het bewustzijn zich in een soort wolk van afzonderlijke virusdeeltjes bevindt. Je kunt je dit voorstellen alsof jouw lichaam uiteen zou vallen in een wolk van alle afzonderlijke cellen.

Grote meesters kunnen alle levensvormen tegemoet treden zonder aangevallen te worden. Ze kennen de wetten van het bewustzijn en zijn vrij van iedere angst, waardoor ze volledig in hun liefde blijven.

Misschien is het veel gevraagd om liefde te voelen voor een virus, alhoewel dat wel mogelijk is. Omdat een virus een bewust wezen is, kan je er ook innerlijk contact mee maken. Je kunt de afspraak met het virus maken dat het eventueel een beetje mag binnenkomen, wat als voordeel heeft dat je resistent kunt worden, maar het verbieden je veel last te geven. De mate waarin dit effectief is hangt af van de mate waarin je gelooft dat dit mogelijk is en de mate waarin je dit vanuit rust en zonder angst doet. Daarbij helpt het om oefeningen te doen die bij jou liefde en angst in balans houden.

Wat kan je verder doen?

Het  is juist in deze tijd zo belangrijk om aan je eigen balans te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van qigong oefeningen of andere balancerende oefeningen en/of meditaties. Blijf in verbinding met het licht. Hierdoor ben je minder vatbaar. 

Spirituele betekenis van dit virus.

De spirituele betekenis kan gevonden worden in de wet van karma: ‘wat je zaait zul je oogsten’. De werkzaamheid van deze wet geeft tal van mogelijkheden tot leren. Op het spirituele niveau leert deze uitbraak erg veel aan jou als individu en aan de mensheid als geheel. Het leert jou lessen over omgaan met angst voor lijden en de dood, over in je kracht staan, in balans blijven en over goed voor jezelf te zorgen. Maar ook over saamhorigheid en goed voor anderen zorgen.
Er zijn individuele lessen over omgaan met beperkingen die opgelegd worden door het systeem. Voor de mensheid geeft het lessen over hoe om te gaan met de aarde en de natuur. Het geeft ook gelegenheid tot meer saamhorigheid en het - op nieuwe wijze - bij elkaar brengen van mensen. Het helpt om meer gezamenlijk inzicht te krijgen in wat niet meer door kan gaan zoals het gaat. Dit laatste punt maakt de natuur op steeds meer manieren duidelijk.

Dit was Phylos. Namaste.

Hoe kan Israna je helpen?

Het  is juist in deze tijd zo belangrijk om aan je eigen balans te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van qigong oefeningen of andere balancerende oefeningen en/of meditaties. Hierdoor ben je minder vatbaar.

Spring Forest Qigong oefeningen kunnen je helpen stabiel, in balans en gezond te blijven. Bij onze oefengroep, die tijdelijk is verplaatst naar de vrijdagochtenden, kun je nu (twee keer kosteloos) online meedoen.
 
Ook geven we je een suggestie voor een meditatie oefening. Deze hebben wij gegeven / gaan wij geven tijdens onze lichtdag op 29 maart en willen we hier graag met je delen.

Meditatie Ga ontspannen zitten met gesloten ogen en breng je aandacht naar binnen. Maak dan innerlijk contact met het bewustzijn van het virus en maak het duidelijk dat het in een milde vorm geaccepteerd kan worden, maar dat het in de agressieve vorm die het nu heeft door de mensheid uit alle macht bestreden zal worden. Vraag het meer mildheid aan te nemen. Vertel het in gedachten dat je niet accepteert dat het in deze vorm bij jou binnenkomt. Zie in gedachten het virus de vorm aannemen van een milde griep. Stel je vervolgens voor dat je je omhult met een bol van krachtig, stralend licht waar alleen goede energie door naar binnen kan stromen en waardoor het virus in de huidige vorm jou niet kan bereiken. Verbind je dan met de alom aanwezige liefde en het helende licht vanuit het universum. Stel je voor dat je dit licht opneemt en helemaal door je heen laat spoelen. Laat vervolgens dit licht uitstromen over de mensheid, met de wens dat het allen die lijden aan het virus mag bereiken en hun lijden mag verzachten.

Spirituele workshops brengen licht op het spirituele pad. Overgang naar het licht op 19 april en17 mei kan je helpen je angst voor overgaan te verminderen en anderen hierbij te assisteren.
Deze cursus wordt i.v.m. het coronavirus online gegeven.
 

Een bijdrage van Froukje Bumacoronavirus, phylos, spirituele betekenis, weerstand, angst, overgaan, oefening, licht, spring forest qigong, spirituele workshop