Home » Nieuws » Nuchter is het nieuwe natuurlijk
Nuchter is het nieuwe natuurlijk

Nuchter is het nieuwe natuurlijk

Iedereen is geraakt door Corona, daarmee vertel ik niks nieuws. Naast dat het voor veel verdriet gezorgd heeft, voor mensen die iemand zijn verloren door de Corona, heeft het ook een groot deel van de mensen geholpen om een natuurlijk fase van bewustwording en het ontwikkelen van je spiritualiteit aan te gaan. Hier hoefde je weinig, zeg maar niets voor te doen.

Spiritualiteit wordt vaak nog gezien als iets buiten jezelf, iets waarvoor je op zijn minst een beetje vreemd in de wereld moet staan. Iets waar je vooral niet over moet praten anders ben je zweverig. Spiritualiteit heeft niets met de “realiteit” te maken. Maar is dit wel zo? 

NIKS IS NATUURLIJKER DAN SPIRITUALITEIT.

Ieder mens gebruikt zijn zintuigen. Zie deze belangrijke manieren om waar te nemen niet over het hoofd. Spiritualiteit is gewoon je vergeten zintuigen weer leren gebruiken! Spiritualiteit is een levenswijze, net zoals je een vegetariër of veganist bent. We zijn nu onderweg van hoofd naar hart. En deze fase hebben we al eens eerder doorlopen hoor, maar het is steeds weer een nieuw stapje, een laagje dieper.

Ik krijg veel mensen in de praktijk die worstelen met het graag verder willen ontwikkelen en toepassen van hun spirituele talenten maar het niet durven. De meest gehoorde zin van heel Drenthe is: “ daar ben ik te nuchter voor!”. Wel, gefeliciteerd! Nuchterheid is de grootste eigenschap die je nodig hebt als het om jouw spirituele pad gaat. Nuchterheid heb je nodig om te ervaren of iets voor jou werkt of niet. Om onderscheid te maken. Nuchterheid heb je nodig om trouw aan jezelf te blijven, zodat  anderen je niks aanpraten en jij kan kijken wat bij jouw past.

Als de stap eenmaal is gezet om meer op onze zintuigen te vertrouwen, dan blijkt het makkelijk om onze vergeten zintuigen op een natuurlijke manier te volgen. Spiritualiteit is een heel natuurlijk iets wat diep in onze genen zit. Het is zo prachtig om te zien dat mensen “uit het niets” een bijzonder goede healing kunnen geven. 
Dit is een onderdeel van engelenworkshops / intuïtieve ontwikkeling. 

Een leuk voorbeeld van de combinatie spiritualiteit en nuchterheid:

Een paar maanden geleden kwam iemand op healing consult en we hadden het over aura’s leren zien. “ Zou je ze willen zien?” vroeg ik. “ Hm, dat gaat niet lukken, daar ben ik veel te nuchter voor” was het antwoord. “ Oke, mag ik je met al je nuchterheid dan toch laten zien hoe een aura eruitziet?” vroeg ik.

Ik kreeg toestemming en ik vertelde haar wat ze doen moest. "Verrek! Hoe is dat mogelijk! Wat bijzonder! Ik zie m echt!” en ik vroeg: “Ben je nu voor jouw gevoel nog steeds heel nuchter? Of ben je nu aan het zweven? Heb ik je misschien behekst of betoverd?”. “Nee, ik ben nog steeds zo nuchter als wat. Ik wist alleen niet dat het zo makkelijk ging, zo eenvoudig. Ik dacht dat je daarvoor hele rare dingen moest doen en leren, zweverig zijn en zo.” 

Ik denk serieus dat als je spiritualiteit als een natuurlijk proces beschouwd, je het ook gewoon moet toepassen in je werk en dagelijks leven. Zet het niet buiten jezelf als “iets”. Hoe gewoner jij erover doet, hoe gewoner je omgeving doet.

En praat je de hele dag over het feit dat je een vegetariër bent? nee toch? Dan hoef je ook niet de hele dag te praten over spiritualiteit en alle prachtige verbinding die daarbij horen. Als je bijvoorbeeld een plant ziet dat er armetierig uitziet, dan kun je het toch gewoon naast water en nieuwe potgrond een energiebad geven? Doe het gewoon. Luister maar naar je handen en je hart, ze weten precies wat ze moeten doen.

Spiritualiteit is een zelfstandig naamwoord dat eigenlijk “verbinding met je gevoel, de natuur en andere dimensies” inhoud”. Het is de kracht van (onbaatzuchtige) Liefde die je steeds meer gaat zijn. Gewoon vanzelf, door levenservaring en je wijsheden die je je eigen hebt gemaakt. Door je vergeten zintuigen weer te (her) ontdekken en te ontwikkelen. 

Laat het er alsjeblieft gewoon zijn op een nuchtere manier. En leef je spirituele gevoel graag met nuchterheid. Blijf je voeten op de aarde houden dan kan je hoofd de hemel in. Praat er niet over, maar doe het gewoon. Dan ben je er op een hele mooie natuurlijke manier mee bezig.

hartelijke groeten, 
Petra Kalsbeek

Logo praktijk YrydaPetra Kalsbeek, Yryda, biedt paranormale hulp om jouw welzijn te bevorderen. Spiritueel én nuchter. In september start de cursus intuïtieve ontwikkeling om je vergeten zintuigen te ontwikkelen en te gebruiken.

Een bijdrage van Petra Kalsbeekspritualiteit, nuchterheid, verbinding met je gevoel, zintuigen, vergeten zintuigen