Home » Nieuws » Maak kennis met praktijk erica en neie dei
Maak kennis met Praktijk Erica & Neiedei

Maak kennis met Praktijk Erica & Neiedei

Natuurgeneeskundige Praktijk Erica en Neiedei geven tijdens de Open dag graag een inkijkje in de praktijkruimte in het voormalig gemeentehuis in Wanneperveen. Wat maakt de samenwerking van Natuurgeneeskundige praktijk Erica en Neiedei uniek?

De kracht van de samenwerking van beide praktijken is, dat de diverse therapieën elkaar kunnen aanvullen om de gezondheid te bevorderen en te behouden. De cliënt komt hiermee weer in zijn of haar kracht.

De levenskracht

Klachten, symptomen en ziekte (zowel fysiek als mentaal) laten zien dat er iets aan de hand is in het lichaam. Als dit maar lang genoeg duurt buigt de levenskracht steeds verder door tot je er uiteindelijk niet meer omheen kunt. Pijn en verdriet kunnen zich vastzetten in het hart of de longen, boosheid in de lever, een te zware last kan zichtbaar worden in nekklachten en schouderklachten, onrust in het levenspad kan zich vertalen in hielspoor en loopklachten. Maar ook omgekeerd kunnen juist deze fysieke klachten zorgen voor geestelijke belasting. Door te kijken naar “wat is de werkelijke oorzaak achter deze klacht” kunnen klachten aanzienlijk verminderen en kan gezondheid opmerkelijk verbeteren.

Laten we ons lichaam vergelijken met een auto. Hiervoor wordt over het algemeen goed gezorgd door onderhoudsbeurten, APK e.d. Zorg jij ook zo goed voor jezelf als voor jouw auto? Pleeg regelmatig onderhoud of maak een afspraak in geval van een klacht.

Achtergrond

Wanneperveen – okt’20 – Begin dit jaar zijn Inge (Praktijk Erica) en Stijntje (Neiedei) begonnen met de voorbereidingen van hun samenwerking in Wanneperveen

Inge Wierenga heeft geruime tijd in de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Hierna heeft ze de overstap gemaakt naar de complementaire zorg en begon een eigen praktijk met klanktherapie. Al geruime tijd runt zij nu samen met haar moeder Natuurgeneeskundige praktijk Erica in Assen. Nu combineert Inge bioresonantie, homeopathie, klanktherapie en systemisch werk om mensen te ondersteunen bij hun gezondheidsvragen. Toen de kans kwam om praktijkruimte in Wanneperveen te huren was de keuze snel gemaakt om de klanten dichter bij huis te gaan helpen.

Natuurgeneeskunde is iets heel gewoons hoor, vertelt Inge. Vaak maakt het onbekende het zweverig. Maar mensen die bij mij komen, merken al snel hoe nuchter en praktisch ik ben. Uiteindelijk gaat het erom dat het voor die persoon gaat werken.

Stijntje Aartssen is geboren en getogen in Wanneperveen als nuchtere boerendochter. Na haar studie in het oosten en zo’n 30 jaar gewoond en gewerkt te hebben in het Brabantse land trok onder ander het water haar naar het noorden; terug naar de roots. Toen zij de kans kreeg om naast haar eigen locatie in Meppel ook gebruik te maken van de locatie van Inge, was Stijntje direct enthousiast. “Nu werk ik in ‘mijn’ oude gemeentehuis, hoe leuk is dat!” Mijn stap om mensen te helpen begon met NEI, neuro emotionele integratie. Met behulp van een biotensor kunnen blokkades opgeheven worden. Daarna kwam ik in aanraking met Touch of Matrix, wat een hele mooie bewustwordingsmethode is. En nu met energetische hypnose erbij kan ik cliënten nog beter helpen en coachen.”


Bewustwording

De insteek is “Je hebt een klacht, je bent het niet.” vervolgt Inge. Een klacht zegt vaak iets over wat je lichaam je wil vertellen. Wij als mens zijn vergeten naar ons lichaam te luisteren en reageren te veel vanuit ons verstand of onze weerstand. Als je symptomen negeert, kan het alleen maar erger worden. Wij proberen een antwoord te vinden op de vraag: “Wat zit er achter de klacht”. Door naar de oorzaak of achterliggende factoren van het thema te kijken creëren we bewustwording en dat is vaak de eerste stap naar genezing. We geven behandelingen en gereedschap waarmee we het zelf genezend vermogen van het lichaam willen stimuleren. Vaak is men vergeten dat het lichaam zelf ook heel veel kan mits hij de juiste informatie en middelen heeft. Ons streven is iemand weer in zijn kracht te krijgen en te houden. Dit geldt niet alleen voor acute- maar ook voor chronische klachten.

Naast de diverse therapieën wordt er ook gekeken naar iemands leefstijl, denk hierbij aan voeding, slaappatronen en beweging.

Open dag: 10 oktober 2020

Nu is het tijd voor een open dag. We willen graag aan de mensen uit de omgeving en andere belangstellenden laten zien wat onze praktijken te bieden hebben in de praktijkruimte in het voormalig gemeentehuis in Wanneperveen. Dit onder het genot van een drankje.
Inge: Leuk dat men kan komen kennismaken met de nieuwe praktijkruimte in Wanneperveen en wat we daar zoal doen.
Stijntje: Ik verheug me erop om ook oude en nieuwe buurtgenoten te ontmoeten.

Tijdens de open dag worden er korte presentaties gegeven door Henny van der Vecht (Bioresonantie, en systemisch werk) en Mark Ringnalda (Touch of Matrix en energetische hypnose) . Ervaar het zelf! Inge Wierenga en Stijntje Aartssen nemen de tijd om de bezoekers te ontvangen en eventueel vragen te beantwoorden.

Er is een doorlopend programma met een vaste looproute van binnen naar buiten. Bij de entree ontvangt de bezoeker een fiche. Voor vertrek wordt deze ingeleverd en ontvangt men een goodiebag met informatie en enkele leuke hebbedingetjes.

Adres: Veneweg 103 in Wanneperveen
De deuren zijn geopend tussen: 10.00 – 15.00 uur

inge wierenga praktijk ericaNatuurgeneeskundige Praktijk Erica werkt naast Bioresonantie ook met Homeopathie, Klanktherapie en systemisch werk (familieopstellingen).
Meer weten of een afspraak maken: Praktijk Erica, Inge Wierenga

stijntje aartssen neie deiNeiedei (Elke dag een nieuwe dag op eigen kracht) houdt zich bezig met Touch of Matrix, Energetische hypnose, NEI en Access Bars.Meer weten of een afspraak maken: Neiedei , Stijntje Aartssen

Een bijdrage van Karin van de Brakenatuurgeneeskunde, coaching, levenskracht, bioresonantie, homeopathie, klanktherapie, systemisch werk, touch of matrix, energetische hypnose, neuro emotionele integratie, NEI, access bars