Home » Nieuws » Vragen en antwoorden over regressietherapie
 Vragen en antwoorden over regressietherapie

Vragen en antwoorden over regressietherapie

Henny Boersma kan als therapeut echt verschil maken voor mensen.

Regressie werkt diep, heft blokkades op en geeft inzicht. Werkt therapeutisch en zelf ontwikkelend. Henny, van praktijk Tot de Kern gekomen, vertelt er meer over in onderstaande vragen en antwoorden.

 

Waarom is regressietherapie jouw passie?

Regressietherapie is mijn passie omdat het zo’n diepwerkende en effectieve therapie is. En inzetbaar is bij heel diverse problematiek. Je kan als therapeut echt verschil maken voor mensen.

 

Hoe werkt regressietherapie?

Tijdens een Regressiesessie gaan we in een diepe concentratie terug naar het ontstaan, naar de kern van een probleem. Je bent dan op een bewustzijnsniveau waarin bijbehorende beelden, gevoelens en geuren etc. naar boven komen. Indien behapbaar vinden er herbelevingen plaats, pas ik energiewerk en innerlijk-kind-werk toe. Het geeft inzichten. En in die diepe concentratie kun je dan ook besluiten om (met respect) ladingen los te laten en overtuigingen bij te stellen. Regressie is werktherapie, dat betekent dat ik begeleid maar dat mijn client alle inzichten laat doorwerken en laat transformeren in zichzelf. Dat maakt dat iemand steviger in zijn schoenen komt te staan.

 

Heeft regressietherapie te maken met vorige levens?

Dat kan, maar hoeft niet. We gaan terug naar het ontstaan van het probleem. Zo ver terug, als nodig is. Als het ontstaan in een vorig leven ligt, dan belanden we daar, het onderbewuste brengt je er zelf naar toe. De meeste sessies vinden in dit leven plaats, ongeveer een derde van de sessies brengen vorige levens naar boven.

 

Is het nodig om te geloven in de methode?

Als je nieuwsgierig bent, als je de deur op een kier zet, is dat voldoende. Je hoeft dus niet helemaal overtuigd te zijn. Het gebeurt dat ik niet met een client over vorige levens heb gesproken, maar dat client tijdens de sessie er wel in belandt. Of dat er details van een ongeluk van een aantal jaren geleden weer boven komen die toen niet bewust zijn waargenomen. Regressie kan je verrassen.

 

Hoe kan een regressie sessie helpen bij het vinden van passie?

Als je je passie zoekt, dan komt dat omdat je, je passie mist. En als je iets mist, dan hebt je het ooit gekend, want anders zou je het niet missen. We kunnen in Regressiesessies terug gaan naar ‘ooit’. In een sessie kun je uitzoeken waar je ooit goed in bent geweest. Waar je talenten lagen, waar je succesvol in bent geweest, waar je gelukkig van werd. Geweldig om te doen!

 

Zijn er factoren, overtuigingen, herinneringen die een rol spelen?

Zijn er elementen die een passie bij iemand blokkeren of juist activeren?

Nog actieve herinneringen zijn bij Regressie minder van belang. Latente herinneringen zijn juist wel van belang, die kunnen we weer boven halen. Die liggen opgeslagen in je onderbewuste en die kunnen we weer bewust gaan maken. Zoals een vergeten herinnering aan die prachtige zangeres, waarbij je dacht dat wil ik ook; op een podium staan en zingen!

Overtuigingen komen tijdens Regressie vooral aan bod als ze belemmerend werken, in de trend van: ‘Ik doe het ook nooit goed’. Of ‘ik mag geen fouten maken’. Die kunnen we bijsturen zodat ze niet meer belemmeren.

Als er een motivatie in je zit, dat je beter wilt worden dan je vader of je broer op een bepaald vakgebied dan kan je dat veel brengen. Maar een besluit dat je ooit onbewust genomen hebt dat je niet succesvoller mag worden dan je vader omdat je dat niet gepast vind, kan je weer belemmeren.

Of als de meester ooit gezegd heeft dat je niet meer kunt dan de M.A.V.O. dan heb je dat meegenomen als een onzichtbaar plafond. Als je dan architect had willen worden, dan belemmerd je die uitspraak die je mee naar binnen hebt genomen en hebt vast gezet. In een Regressiesessie kunnen we die weer los maken.

 

Kun je passie in je lichaam voelen?

Jazeker! Ook wel in het dagelijkse leven en anders zeker tijdens een sessie. Het bijbehorende lichaamsgevoel gaan we dan ook opsporen. Dan weet je ook dat je het altijd bij je hebt!

 

Regressie tijdens een sessie?

Regressiesessies kunnen ook online, (AVG proof)
bij Henny Boersma
Meer informatie: Tot de Kern Gekomen.

Een bijdrage van Henny Boersma-Smitsregressie, regressietherapie, regressiesessie, energiewerk, innerlijk-kind-werk