Home » Nieuws » Kwaliteitszorg tcm als geneeswijze
Kwaliteitszorg: TCM als geneeswijze

Kwaliteitszorg: TCM als geneeswijze

Song Wan is de trotse eigenaar van Healthcare Song, een praktijk voor Natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde, gevestigd aan de Hoofdstraat in Meppel. Song en haar Healthcare team houden het kwaliteitsniveau van Traditionele Chinese Geneeswijzen hoog in het vaandel met uiterste zorgvuldigheid. Acupunctuur behandelingen en massages worden met liefde en volgens de hoogste kwaliteitsstandaard geleverd.

In praktijk Healthcare Song kun je terecht voor acupunctuur, massage en leefstijl advies volgens TCM, Traditional Chinese Medicine. Iedereen deelt dezelfde passie.

De liefde voor TCM, vertaald als Traditionele Chinese Geneeswijzen, is zo sterk omdat het persoonlijk welzijn voorop staat.  De behandelingen zijn allemaal persoonsgericht waarbij er wordt gekeken naar kwaliteit van leven voor de persoon zelf met het lichaam wat hij of zij heeft.

Dankzij de persoonsgerichte benadering zijn massage en acupunctuur uit TCM effectieve vormen van aanvullende zorg. De aanpak gaat verder dan het symptoom van de klacht of de oorzaak van een blessure. Er kan op dieper niveau worden gewerkt dan de Westerse methode en dat kan verlichting bieden bij uitbehandelde klachten. Omdat de Oosterse methode naar de samenhang met het hele lichaam kijkt, kan de TCM benadering ook zorgen voor nieuwe balans bij lang onderdrukte klachten of een pijnklacht. Bij Song is de uitdaging om de balans in het lichaam in optimale vorm te houden. Omdat zij staat voor de kwaliteit van lang en gezond leven.

De kwaliteit van Chinese Geneeswijzen bewijst zich wel in het positieve resultaat van de behandelingen. Mensen voelen zich weer licht en beter in hun vel zitten. Deze ervaring kan de kwaliteit van leven opmerkelijk verbeteren en uitzicht geven op lang en gezond leven. Soms kan er ook kruidenmedicatie worden  gegeven die goed wordt verdragen.  Al na een klein aantal behandelingen en leefstijl adviezen om thuis verder aan de gezondheid te kunnen werken, is er een verbetering in de balans en kunnen mensen weer zelf verder. Een consult werkt ook als preventieve methode om het lichaam sterk en gezond te houden. Wie de kwaliteit van de persoonlijke gezondheid wil blijven monitoren, kan af en toe terugkomen voor een nieuw consult met de vraag “hoe is het nu met mijn balans”. 

Wie voor het eerst voor een behandeling binnenkomt bij Healthcare Song is direct positief verrast. 
99 procent van de klanten roemt de hoge mate van kwaliteit en hygiëne in de reviews. Na elke behandeling wordt opnieuw een review aan de klant gevraagd. Dit wordt gedaan omdat het team zelf ook scherp wil blijven. Ook na de behandeling blijft de persoonlijke aandacht van belang. Naast het bieden van zorg willen wij de verwachtingen van de klant goed monitoren en daar ook op reageren, vertelt Song, hoofd van de praktijk. Ook wordt er ruimte geboden voor studenten van de TCM universiteit. Dit omdat het belangrijk is, om goed gemotiveerde mensen in hun opleiding te ondersteunen en ook hun kennis en kwaliteitsniveau te verbreden. 

De passie is om te kijken hoe de situatie per persoon is. De verdeling van de elementen in het lichamelijke systeem zijn bij iedereen anders. Met TCM krijg je inzicht welke energiepunten in het lichaam zijn verzwakt en wat het lichaam of het immuunsysteem nodig heeft om weer in balans te komen. Indicaties zijn via ervaringsdeskundigheid op te sporen, op de tong te zien, in de pols te voelen, via knopen in de wervels te ontdekken, en onbalans is zelfs in de voet te voelen. Zo kan bij een massage vraag voor ontspanning van spieren voor nek- en schouderklachten, een aanvullende indicatie worden gevonden. Bijvoorbeeld een verwijzing naar de organen, waarvoor acupunctuur nodig is op het niveau van energiebanen. Een algemene klacht kan dus een onbalans bevatten die voortdurend het systeem belast en dus ook aandacht nodig heeft. Wij zullen hier dan advies over geven. Onze insteek is om iedereen bewust te maken van hun gezondheid en hoe die te behouden. 

Wil je weten hoe het met jouw balans is? 
Meer informatie: Healtcare Song

Een bijdrage van Song Wantcm, Traditionele Chinese Geneeswijzen, Traditional Chinese Medicine, acupunctuur, massage