Boektour Damaris Mathijssen

09 mrt 2023, Deelgenootschap tHuis
Vrij, Gelijk & Samen: wat bedoelen we hier eigenlijk mee? En een mens- en Aardewaardige samenleving, wat heeft dat te maken met vrij, gelijk en samen? DeelGenootschappen (zoals 't Huis) wat is dat eigenlijk? En waarom zou dit een weg zijn die we met elkaar kunnen bewandelen als een antwoord op de grote vraagstukken rond kansenongelijkheid, klimaatverandering en de onevenwichtige toewijzing van grond, kapitaal en arbeid in onze samenlevingen.
 
Het zijn zomaar wat vragen die opkomen als je de titel van het boek leest. Damaris Matthijssen heeft in dit boek het voor elkaar gekregen om de ideeën die binnen Economy Transformers zijn ontwikkeld helder uit te leggen. Een heel handig naslagwerk als je er al wat meer mee bekend bent en een eenvoudige uitleg van ingewikkelde zaken rond grond, kapitaal en arbeid (organiseren van) in een nieuw perspectief. Dit alles met voorbeelden uit de praktijk, oefeningen en handreikingen om er zelf mee aan de slag te gaan.
 
Damaris is op boektour door Nederland. In elke provincie is er een workshopdag waarin dit boek centraal staat. Tijdens deze workshop krijg je een inkijkje in hoe vrij, gelijk en samen je leven en werk kunnen veranderen, wat het verschil is tussen uitgangspunt en vorm, waarom je een brondocument wilt schrijven voor je organisatie of initiatief en hoe je vormen vindt die daarmee in lijn zijn. Vertrekpunt ben jij met je vragen. Elke dag ziet er daarom een beetje anders uit. Ook jij bent van harte uitgenodigd op 9 maart in Frederiksoord. Opgeven kan via de website van Economy Transformers.
 
Damaris richtte in 2009 Economy Transformers op: broedplaats- en school voor nieuwe economie. Ze stond eerder in de Duurzame 100 van Trouw en in 2020 won zij de Constructieve Rebellen Award van het inspiratieplatform MaatschapWij. Damaris’ boek: "Vrij, Gelijk, Samenleven – wegwijzer naar een mens- en Aardewaardige samenleving” werd in oktober 2022 bij Santasado gepubliceerd. 
 
Het DeelGenootschap 't Huis is verbonden met Economy Transformers. Wij maken deel uit van de gemeenschap die samen met Economy Transformers op weg zijn naar vrij-gelijk-samenleving.
 


Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress