De prinses op de erwt

24 mei 2022

Froukje Buma werd vanwege haar gevoeligheid vroeger ‘de prinses op de erwt’ genoemd. Door de stappen die ze heeft genomen op haar spirituele pad is ze stabiel geworden en in balans waardoor ze er geen klachten meer heeft. Nu geeft ze samen met haar man Jeroen Kuyper zelf spirituele cursussen, onder andere een zomercursus en Spring Forest Qigong.

Ken je het sprookje: ‘De prinses op de erwt’? Voor het vinden van de ware prinses liet de koningin de gegadigden op een stapel matrassen slapen met een erwt eronder. Het meisje dat door de erwt niet kon slapen, was de ware en dus de geschikte koningin!
Zo noemde mijn moeder mij vroeger. Tegenwoordig zou ze me misschien HSP hebben genoemd maar dat bestond toen nog niet. Ze bedoelde dat ik gevoeliger was dan zij en dat ze zich er geen raad mee wist. Geluiden en drukte waren mij al gauw teveel. Ik was snel en veel moe. Zij hoefde mij niet naar bed te sturen, dat deed ik zelf wel. Van jongs af aan had ik nogal wat fysieke klachten.
Het is lastig te zeggen wat het nou precies is, HSP. Ja, gevoeliger zijn dan anderen, dat is zeker. Maar hoe komt dat eigenlijk? 
Als mijn man, Jeroen en ik, een vastenkuur doen, wordt Jeroen opeens net zo gevoelig als ik. Door het vasten raak je (tijdelijk) wat uit balans en dan krijg je dat. Zodra hij weer gaat eten en stabieler wordt, is dat weer weg. Maar ik blijf zo gevoelig dus er is ook een verschil tussen zijn energie en die van mij. Bij mij komt er sneller iets binnen maar het gaat er ook sneller weer uit. Van onze gidsen en meesters heb ik begrepen dat mijn energieveld veel transparanter is. Dat heeft voor en nadelen. Voordeel is dat je bijvoorbeeld zoals ik, als healer en spiritueel leraar, veel sneller een ander en zijn blokkades aanvoelt.
Wat ik ook heb geleerd is dat het absoluut mogelijk is om ook als je zo gevoelig bent stabieler en meer gebalanceerd te worden. Dat proces begon bij mij dertig jaar geleden toen ik mijn eerste spirituele cursus volgde, de cursus Awakening your Light Body. Tijdens deze cursus laat je heel veel van het oude los maar daarnaast ontwikkel je een veel ruimer energieveld (zo’n tien meter rondom) en dat energieveld wordt dicht, letterlijk geheeld dus.
En dat laatste is volgens mij van groot belang bij gevoeligheid. Ik weet nog dat ik op mijn dertigste bij een magnetiseur terecht kwam. Die vond dat mijn energieveld er verschrikkelijk uitzag met allemaal gaten en scheuren! Ik dacht daar toen niet teveel over na maar nadat ik die cursus had gevolgd waren er opeens helemaal geen gaten meer! 
Lichter, ruimer en stabieler worden is een aspect; gezonder en meer in balans een ander. Dit heb ik bijvoorbeeld ook bereikt door het dagelijks beoefenen van (Spring Forest) Qigong. De lichte, zachte oefeningen zijn heel geschikt voor gevoelige mensen. Ze werken bijzonder krachtig voor heling en balans. Ik geef ze elke woensdagochtend in Vledderveen en elke vrijdagochtend online.
In mijn visie is HSP dus niet iets waar je maar mee moet zien te leven. Je kunt werken aan je eigen stabiliteit en balans en ook fysiek sterker worden. En dat helpt zeker om je beter staande te houden en gelukkiger te zijn in deze vaak hectische wereld.

Wil je ook onze methodes ervaren en merken hoe je fysiek en energetisch stabieler kunt worden?
Van 20 tot en met 24 augustus geven we een zomercursus in Drenthe. Je wordt hier opgeladen met licht en liefde. We doen qigong oefeningen, dansen en zingen. Kijk voor meer informatie over de zomer vijfdaagse in de agenda of bij www.israna.nl.

Terug

Powered by webXpress