Duurzaam in Meppel

26 mrt 2022 , Repair Café Meppel
Het was een mooie verrassing zaterdagochtend 26 februari. Wij ontvingen een mooi bedrag die we weer inzetten om reparaties uit te voeren. Bedankt voor alle stemmen.
 
Wij hoorden dat het een spannende poll was tussen Duurzaam Nijeveen, Repair café Meppel en Stichting Kringloop Lua. Zelf hadden we het niet zo door. Met een groep enthousiaste vrijwilligers zijn we vooral bezig om wat stuk ging weer te repareren. Onze bijdrage aan een duurzame samenleving waar we lang met onze spullen doen. In de afgelopen jaren hebben we heel wat kabelbreuken, losgeschoten waterslangen en naaimachines gerepareerd. We weten ondertussen dat koffiezetapparaten niet vaak genoeg ontkalkt kunnen worden, scheerapparaten graag een schoonmaakbeurt krijgen en soms een verstopte aan/uit-knop wonderen verricht. Heel wat goederen hebben we nieuw leven ingeblazen. De mooiste reparaties zijn die met een verhaal. Muziek van lang vervlogen tijden die weer klinkt op een oude bandrecorder, een stoel van oma waarop weer gezeten kan worden of een oma die haar kleindochter kan leren naaien op de oude naaimachine.
 
Minder blij worden we van de ingebrachte wegwerpartikelen. Zoals oortjes van een euro die eigenlijk helemaal niet in de winkel thuis horen. Zoveel handen die gewerkt hebben aan het delven van de grondstoffen, het maken van de onderdelen en het in elkaar zetten van iets wat 1 of 2 keer gebruikt kan worden. En dat allemaal tegen lonen en met werkomstandigheden die niet bijdragen aan een menswaardig bestaan. We hopen dan maar dat ze in ieder geval nog apart worden ingezameld zodat we de grondstoffen weer kunnen gebruiken.
 
Wij gaan door met waar we goed in zijn: herstellen van wat stuk ging. Met de bijdrage die we ontvingen gaan we workshops organiseren voor onze vrijwilligers om te leren wat we nog niet goed kunnen. En om te leren waar we beter niet aan kunnen beginnen omdat het niet veilig is. Jullie horen daar meer over.
Terug

Powered by webXpress