In het zonnetje gezet

11 nov 2021 , Repair Café Meppel
In Ogterop zijn de vrijwilligers van het Repair Café in het zonnetje gezet door de Christen Unie. Dit was de vierde keer dat dit vrijwilligersgala gehouden werd. Wij mochten vertellen over ons duurzame initiatief, iets wat we graag doen. Want hoe meer mensen weten dat je kapotte spullen niet meteen weg hoeft te gooien hoe beter. 
 
Bij het Repair Café kijken we of we kapotte spullen weer kunnen repareren. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. In onze weggooi-maatschappij weer een heel andere kijk op de waarde van spullen.
 
De mooiste reparaties die wij in de afgelopen jaren mochten doen waren reparaties aan spullen die duidelijk waarde hadden voor de eigenaren. Of het nu ging om handvat monteren aan een pannendeksel of een oude stoel die gekregen was van een goede vriend, het is bijzonder om bij te kunnen dragen aan herstellen van spullen die bijzondere waarde hebben voor de eigenaar. De verhalen die meekomen met de reparatie zijn vaak bijzonder en ontroerend.
 
En verder hebben we heel veel mensen blij gemaakt met het herstel van kabelbreuken, elektrische omleidingen, ontkalkingen, grondige schoonmaak van apparaten of uitleg en instellen van apparaten met zeer ingewikkelde handleidingen. Dierbare lampen staan weer in de kamer, er wordt nog vele jaren gezogen met de stofzuiger, naaimachines worden weer gebruikt en de koffieapparaten lopen weer. Nu de kerst er aan komt komen er vast  weer kerstverlichtingen langs, of een oude kerststal.
 
Wij zien u graag op zaterdag 27 november. Als u iets wilt inbrengen stuur dan een mail naar repaircafemeppel@gmail.com.
 
Foto: toegezonden door de Christen Unie, groepsfoto van alle vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet.

Terug

Powered by webXpress