Officiële opening spreekuur aanvullende zorg

28 mei 2022, Spreekuur Complementaire Zorg
Opening Spreekuur Aanvullende Zorg door wethouder Jaap van der Haar


Zaterdag 28 mei om 11.00 komt wethouder Jaap van der Haar het Spreekuur Aanvullende Zorg officieel openen. Tijdens deze dag, die gehouden wordt in 't Huis op Zuideinde 18A, zal er vanaf 10.00 van alles te doen zijn omtrent vitaliteit, duurzaamheid, werken aan je immuunsysteem, yoga & mindfulness etc. Op deze dag kun je kennis maken met verschillende zaken die met je gezondheid te maken hebben. Van beweging tot ontspanning. Bovendien zijn er biologische hapjes en kun je onbekende sporten als Elliptigo fietsen (een soort reuze step) of powerwalking eens uitproberen. Een gezellige en biologische aanschuiflunch wordt rond 13.00 geserveerd. Op de website van Bewust Meppel staat onder het kopje activiteiten alles op een rijtje. 


De oprichters van het spreekuur zijn Sabah Aoulad El Kadi, Mirjam de Jonge en Wilma Bast. De dames vinden het een hele eer dat de wethouder komt. Hij staat achter hun initiatief en zoals hij het verwoordde:

"Als je een hypotheek nodig hebt dan kun je naar een hypotheek adviseur en voor gezondheidsvragen in het alternatieve veld kun je naar dit spreekuur.”


Waarom wordt dit spreekuur opgericht

Als je gezondheid hapert en je wilt advies van een kundige aanvullend of complementair therapeut dan is dat op dit moment moeilijk te vinden. Bij de huisarts of specialist weten ze vaak de weg niet naar dergelijke therapeuten; terwijl er winst te halen valt als er meer samenwerking ontstaat tussen regulier en complementair. Dit zou een win/win situatie zijn waarbij het een het ander versterkt. En juist daar kan dit gratis spreekuur een dienst bewijzen. Het is zeer laagdrempelig en bewoners van Meppel en omstreken kunnen bij dit spreekuur vrijblijvend advies krijgen over welke complementaire therapie bij een bepaalde klacht past.


Het consult duurt ongeveer 15 minuten. De therapeut beantwoord zo goed mogelijk de vraag en zal indien nodig advies geven op gebied van geschikte behandelwijzen binnen deze vorm van zorg. Het spreekuur is er elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur en dinsdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur. Het spreekuur vindt plaats in 't Huis op Zuideinde 18A en is op afspraak. Afspraken kunnen per mail gemaakt worden via spreekuur@bewustmeppel.nl.


Met welke vragen kan iemand terecht?


Het kan zijn dat mensen vragen hebben over welke therapie het beste is bij bv diabetes of hoe kom ik van die chronische rugklachten af. Uiteraard is de weg via de huisarts of het ziekenhuis een hele verstandige en voor veel mensen de eerste stap. Maar wat als je uiteindelijk niet verder komt? Is er dan ook nog een andere (aanvullende) mogelijkheid. Een andere vraag kan zijn dat de cliënt preventief aan zijn immuunsysteem wil werken of wellicht heeft iemand spanningsklachten. Dan wil dit initiatief helpen om een keuze te maken in de veelheid aan mogelijkheden. Want waar bij de één mindfulness of meditatie kan helpen, is dat voor de ander een behandeling bij een Dorn therapeut of bij een acupuncturist.Pagina van aanbieder

Terug

Powered by webXpress