Online werken met energie

11 okt 2021 , Bewust in de regio Meppel

De meningen zijn verdeelt als het gaat online mogelijkheden voor bewuste ondernemers. In het afgelopen jaar hadden veel ondernemers aangesloten bij Bewust Meppel geen andere keus als ze wel nog activiteiten wilde aanbieden. Er werd volop geëxperimenteerd. Van instructiefilm tot digitale klankschaalsessies, er blijkt veel meer mogelijk dan we denken. Ook ik hoorde natuurlijk de verzuchting dat het echter en effectiever is wanneer je elkaar ook echt ziet, ruikt en voelt. Zoals je bij een sapje wel drinkt maar niet echt voed, zo lijkt het of je in een online meditatie elkaar wel allemaal ziet maar niet elkaars energie ervaart. Maar is dat zo? In gesprek met Iris komt toch een andere kant aan de orde. Werken met energie of energetisch werken kan ook heel goed online.

 

 

Werken met energie, wat je doet bij bijvoorbeeld meditatie of systemische opstellingen, kan altijd. Want energie kan overal naar toe en is heel snel ter plaatse. Dat weten we wel, want we vinden het heel gewoon om de radio of televisie aan te zetten en dan geluid en beelden te ontvangen. Dit zijn, net als energie, trillingen. Dus leren werken met je eigen energie en die van anderen kan ook online of digitaal. De energie is voor je het weet bij jou.

 

Iris vertelde mij dat er niet zoveel verschil zit in je (huis)kamer klaarmaken of een energetische huiskamer klaar te zetten voor een online bijeenkomst. In beide gevallen zorg je voor een prettig ontvangst met ruimte en vertrouwen naar de ander(en) toe. Zoals je je kamer op orde brengt zo breng je ook je online omgeving op orde. Net zoals je nadenkt over je programma, neem je nu tijd en ruimte voor digitaal binnenkomen, pauze en rustmomenten, en mogelijkheden om de digitale ruimte te verlaten. Zoals je met een groep afspraken maakt over hoe je met elkaar omgaat, maak je ook afspraken over digitale etiketten zoals camera gebruik, geluid, gebruik van de chat etc. En als je wilt werken met energie, zorg je ook dat je zelf bewust bent van je eigen energie en stel je je open voor de energie van de anderen.

 

Dan zijn er vaste zekerheden die toch ineens anders uitpakken. Het creëren van een veilige leeromgeving kan ook online. Het vertrouwen ontwikkelen dat jou kwetsbaarheid gezien en gedragen wordt blijkt niet afhankelijk van fysieke aanwezigheid. Je eigen energie leren gebruiken lukt vaak beter als je er echt zelf mee aan de slag moet. Iris vertelde dat ze door haar ervaringen met online werken soms ook bewust mensen niet meer aanraakt als dit fysiek wel zou kunnen. Om de ander effectiever bij zijn eigen energiebron te brengen.

 

Er zijn activiteiten waar de digitale mogelijkheden geen uitkomst bieden. Je kan geen massage geven via de computer. En digitaal onderwijs is soms echt om te huilen. Maar online (leren) werken met energie kan zeker wel. Er zijn wat drempels om te nemen. Voor iedereen. Velen gingen die drempels over. Je kan samen trainen voor een marathon zonder tegelijkertijd buiten te zijn, online yoga op studentenkamers droeg bij aan noodzakelijke beweging en dagelijkse meditatiereeksen via youtube helpt voor mentale balans. Zelf moest ik ook wennen aan digitaal vergaderen en mijn vrienden ontmoeten via de zoom. Het duurde even voor ik mijn eigen digitale huiskamer op orde had. Toen belanden ik in een teams-meeting met bijna 100 man waar duidelijk verbinding was. Ik kwam fris en energiek uit deze ontmoeting zonder fysieke aanwezigheid van elkaar. Het had alles te maken met een opgeruimde energetische online-kamerontmoeting. Ik zou zeggen: neem de drempels en geniet van het resultaat.

Terug

Powered by webXpress