Reflexologie voor kinderen van 0 tot 88

19 nov 2021 , De Basis in Balans

Reflexzonebehandeling is een veilige, medicijnvrije en natuurlijke behandelwijze die het lichaam het probleem zelf op laat lossen.

In mijn praktijk behandel ik veel kinderen, met uiteenlopende klachten. Ik leg de nieuwsgierige kids aan de hand van de meridianenposter uit dat de gekleurde lijntjes onzichtbare wegen zijn in ons lichaam. Als er ergens een file ontstaat op zo’n weg, dan kan dat klachten geven. Je krijgt dan bijvoorbeeld zere oren, je bent vaak verkouden, je hebt buikpijn, je hoofd voelt druk van binnen. Als de files oplossen gaan deze klachten vaak weg. Als de herstelwerkzaamheden helemaal klaar zijn (veelal na enkele behandelingen), blijven de klachten vaak weg.

Klachten bij kinderen

Kinderen kunnen niet altijd goed onder woorden brengen waar ze last van hebben. Reflexzones (die corresponderen met de organen en weefsels van het lichaam) en meridianen die aandacht vragen worden behandeld tijdens de massage. Veel voorkomende klachten die behandeld kunnen worden zijn spijsverteringsklachten, astma, neusverkoudheid, slaapproblemen (slecht inslapen of doorslapen), huidproblemen, oorpijn, klachten bij tandjes krijgen. Tevens stimuleert het de voedingsopname en toename van gewicht bij prematuren. Ook waar verbale communicatie tekort schiet (doordat een kindje zich nog niet kan uitdrukken) kan reflexzonetherapie helpen bij het vaststellen van de disbalans. Baby’s maken hun ongemak non-verbaal kenbaar.

Kinderen geven tijdens de behandeling vaak feilloos aan welke plekken gevoelig zijn (dit zijn de zones en meridianen waar zich storingen bevinden en dus de files staan). Ik ondersteun deze kids bij het oplossen van de files, waardoor zij zich beter voelen. Menigeen kan aangeven wanneer de file weer oplost. Een enkeling kan zelfs de stroomrichting en het verloop van de betreffende meridiaan voelen en aangeven! Ook weten kinderen vaak zelf heel goed wanneer ze weer toe zijn aan een behandeling "Mam, ik moet nog een keer naar Mandy want ik heb een file!”

Fullbody Babyreflexologie

Het komt geregeld voor dat kindjes na de bevalling klachten ervaren zonder dat daarvoor een medisch aanwijsbare reden is vastgesteld. Twijfel je of er sprake is van een medisch probleem dat voor het ongemak zorgt? Raadpleeg dan altijd een arts! Spanning in de nek of schoudergordel is niet verwonderlijk. Leg zelf eens vijf minuten je kin op één van je schouders....  Probeer je nu eens voor te stellen hoe een baby zich voelt die al twee weken ingedaald was in die houding.

Via de fullbody babyreflexologie (volgens de methode van expert Anna Kaarina Lind uit Finland) help ik baby’s met klachten weer in balans. Heeft een kindje spanning in de nek of schoudergordel of een voorkeurshouding? Dan behandel ik niet op het nekje zelf, maar op de reflexzones van de nek op de voetjes, handjes, oortjes en het neusje. Het resultaat is vaak snel zichtbaar, dit komt doordat klachten bij kinderen zijn vaak nog ‘vers’ zijn (in tegenstelling tot klachten bij volwassenen die zich soms weken, maanden of zelfs jaren hebben ontwikkeld).

Zelf masseren van baby’s en kinderen

Massage, dus ook reflexzonemassage, versterkt de band tussen ouder en kind. Veel kinderen genieten er enorm van en vallen daarna (of ondertussen) lekker in een ontspannen slaap. Alleen deze gegevens zijn reden genoeg om de voetjes van je kindje te masseren. Tevens biedt het verlichting van ongemak en pijn, zonder dat er medicijnen of ingrepen nodig zijn.

Wanneer je weet welke zones zich waar bevinden, kun je als ouder veel voor je kindje doen om het te ondersteunen bij klachten. Dit is heel fijn, zeker als je kindje bijvoorbeeld kampt met oorpijn, doorkomende tandjes, spijsverteringsklachten of andere veelvoorkomende ongemakken. Baby’s en kinderen kunnen hier erg veel baat bij hebben

Terug

Powered by webXpress