Inhoudsopgave

Inspiratienieuws Bewust in de regio Meppel en Steenwijk
"be ready to hear what whispers in your soul"
Boek: Neem de regie over jezelf
Uitgelicht en agenda
10 februari: Lezing klimaatgesprekken
Bewuste marktplaats

zaterdag 1 februari 2020

Inspiratienieuws Bewust in de regio Meppel en Steenwijk

Vanaf 1 januari 2020 ontvangt iedereen inspiratie over bewust en duurzaam leven in de regio Meppel én Steenwijk. In deze nieuwsbrief voor de 2e keer. Hiermee zijn de nieuwsbrieven van Bewust Steenwijk en Bewust Meppel samengevoegd.

Vanaf 1 maart zal deze nieuwsbrief verzonden worden vanuit het mailadres: info@bewustmeppel.nl. Ook iedereen die zich aangemeld heeft voor de nieuwsbrief van Bewust Steenwijk. In de nieuwsbrief vindt je inspiratie voor de hele regio Meppel én Steenwijk. Iedereen kan zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via de websites van Bewust Meppel en Bewust Steenwijk. Het opgegeven mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven met inspiratienieuws.

Willemijn van Schilfgaarde

"be ready to hear what whispers in your soul"

Leren fluisteren .... een kunst die niet om woorden gaat, maar om de raadgevingen van de ziel: om emoties, om zintuigen, intuitie, eigen innerlijke wijsheid, lichaamstaal, beelden, verbeelding, metaforen, en de vertaling om er realiteit van te maken ...
"be ready to hear what whispers in your soul"

Wie leert luisteren naar wat de ziel zegt, ervaart het leven makkelijker, kan leven naar wat iemand wil of een beweging daarnaar toe maken.

Boek: Neem de regie over jezelf

Bewust Podium organiseert al een paar jaar inspiratieavonden, lezingen en workshops in Meppel. Touched by Hands is één van de initiatiefneemsters van Bewust Podium. Recent was het podium bezet door Paula van der Werff met de workshop Psych-K.

Het streven van Paula van der Werff voor haarzelf en anderen is om het leven lichter, leuker, mooier te gaan vinden.
Toen zij PSYCH-K®, de methode van Rob Williams, tegenkwam, had ze iets te pakken wat werkelijk goed en heilzaam is. Daar wil Paula iedereen blij mee maken. En dan ligt het voor de hand om een boek te schrijven, dat meer laat zien over wat deze methode allemaal voor goeds kan brengen, ook in jouw leven. Dat is de achtergrond van het boek "Neem de regie over jezelf" 

De kern van de methode PSYCH-K® is dat we snel kunnen doorschakelen naar de vraag: Waar verlang je naar? Wat wil je? Terwijl sommige mensen heel precies weten wat ze NIET willen, is het wel eens lastig om na te denken over wat ze nu werkelijk WEL willen. Het centrale hoofdstuk 4 in het boek "Neem de regie over jezelf" gaat daarmee helpen. Zo zijn er voor zeven gebieden in het leven een groot aantal wensen geformuleerd. 

Wil je weten hoe het werkt? 
Paula beschrijft een praktijkvoorbeeld waarbij iemand die klem zit en totaal geen controle meer heeft weer plannen gaat maken met een energie en een levenslust waar iedereen van gaat dansen. Lees verder in het artikel van Paula van der Werff Neem de regie over jezelf (link naar website, complete tekst)

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? 
Bestel het, dan weet je binnenkort meer.

Uitgelicht en agenda

Demonstratie Mediumschap

DI 11 FEB | 19.30 uur (de Meenthe)

Op deze avond komt Janneke Leber naar Steenwijk om voor ons publiek meerdere contacten te maken met overleden dierbaren, vrienden, familie en/of kennissen. 

Maar wat is dat nu zo’n demonstratie mediumschap? Tijdens een demonstratie mediumschap legt het medium contact met de ongeziene wereld. De wereld waarin overledenen zich voortbewegen, maar die we niet met onze gewone ogen kunnen waarnemen. Een medium kan dat wel. 
Meer info

-----------

Uitgelicht van de agenda

Hoe weet je zeker of je de juiste keuze maakt?
Hoe kun je leren luisteren naar de boodschap van je ziel?
Kom het ervaren tijdens een van de bijeenkomsten ... 

sunday morning flow | spiritueel wakker | intuïtie vrouwendagen |
Mantra's zingen met Justina  | boetseercursus | meditatie |
Talentenspel | zelfcompassie | RefleX natuurlijk (w)eten 
Lees meer op bewustmeppel/agenda

stress, vriend of vijand | ouder & kind Yoga (lieve lichtjes)
Lees meer op www.bewuststeenwijk.nl/agenda

beleef jezelf dag met Hanny van Putten 
16 Februari - thema: de kracht van vergeving
22 Februari - thema: pech of geluk ? 

wekelijkse lessen voor een gezond lichaam en gezonde geest
www.bewustmeppel.nl/groeplessen
www.bewuststeenwijk.nl/groepslessen
 

10 februari: Lezing klimaatgesprekken

Op 10 februari houdt Wilma Bast een lezing over het verminderen van je klimaatimpact. De lezing geeft inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. Zij geeft deze lezing als informatie avond. Een lezing met algemene informatie over hoe je impact op het klimaat te verminderen. De inzet van de lezing is om van elkaar te leren en positief uitgedaagd te worden om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest.

Aanvang: 19.30
Locatie: Bibliotheek Meppel, Marktstraat 27.

Eind februari start Wilma Bast met klimaatgesprekken in Meppel. Je vindt informatie op de agenda van Bewust Meppel.

Bewuste marktplaats

Nu Healthcare Song is verhuisd en alles op zijn plek staat zijn er tafels, stoelen, ladekasten, massagetafels, lampen .... over. Heb jij belangstelling, ga dan langs bij Healthcare Song, Hoofdstraat 115 in Meppel.

-----------

"listen to your soul"
Vraag wat je ziel nodig heeft en leer met het antwoord te leven. 

Wij wensen jou gefluisterde raadgevingen toe,
aangereikt vanuit je ziel met zachtheid en zekerheid.

Warme groet,
namens Bewust Meppel en Steenwijk