Inhoudsopgave

In April gaat alles groeien
Kundalini awakening: ontluiken en groeien
Stichting Pijn-Hoop: verder leven met chronische pijn
Bron van kracht wordt Karah
Even voorstellen: nieuw bij Bewust Meppel
Agenda

vrijdag 31 maart 2017

In April gaat alles groeien

Als ik nu buiten loop, met een paar zomerse dagen achter ons, word ik helemaal blij van alle bloemen die tevoorschijn komen. Bollen, bloesem, veelkleurig groen van ontluikent blad. Alle koude dagen waren ze verstopt om nu te kunnen ontluiken, en ikzelf wil ook. Welke knoppen kan ik in bloei laten komen deze lente? 

In deze nieuwsbrief inspiratie voor ontluiken en groeien. Ik hoop dat we met z'n allen tot een bloemrijke pracht komen. Net zo uitbundig als deze tulpen die bij mij staan te stralen.

Willemijn van Schilfgaarde

Kundalini awakening: ontluiken en groeien

De lente is de periode van ontluiken en groeien. De lente is ook voor onze eigen groei een hele mooie periode. Het nieuwe leven dat we overal om ons heen zien verschijnen, kunnen we ook in onszelf creëren. Laat het innerlijk vuur in jezelf ontwaken. Dit geeft nieuw leven! Je enthousiasme, vreugde en liefde nemen toe, net als je innerlijke rust, aarding en vrede. Je komt in contact met je hogere potentieel en wordt wakker in je ware zelf. Meer lezen? Klik hier.

Kundalini awakening laat je innerlijke vuur ontwaken. Bij Israna kan je kennismaken met Kundalini awakening. Op 26 juni start een nieuw traject.

Stichting Pijn-Hoop: verder leven met chronische pijn

Als je chronische pijn krijgt en daardoor niet meer kan functioneren zoals je graag wilt, is het net of je tot stilstand komt, alsof je in de winter blijft steken. Omgaan met pijn is makkelijker gezegd dan gedaan. En een nieuwe tuin aanleggen waar jij weer volop in kan bloeien vraagt moed om nieuwe dingen uit te proberen en dierbare bezigheden los te laten. Stichting Pijn-Hoop helpt je om samen met lotgenoten te kijken hoe jij je leven weer zinvol kan oppakken, hoe je weer in beweging komt. Zoals Wilma zegt: ‘Ja bewegen doet pijn, maar je moet wel blijven bewegen. Je hebt de neiging om de pijn te vermijden. Maar je ontneemt jezelf zoveel plezier als je dingen niet meer doet.”  Meer lezen? Klik hier.

Wil jij kennismaken met de contactgroep of wil je met de contactgroep delen wat jij kan bijdragen aan omgaan met chronische pijn? Neem dan contact op met Wilma Heeres (0522-254198 of stuur een mail) Stichting Pijn-Hoop, contactgroep chronisch pijn Meppel.

Bron van kracht wordt Karah

Bron van kracht gaat verder onder de naam Karah, een door Hannette Webbink zelf ontwikkelde methode voor een ontdekkingsreis in jezelf. De KARAH-methode gaat over het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven: zijn wie je in wezen bent. Het gaat over in je kracht staan. Over jezelf diepgaand leren kennen, over de verbinding tussen je ziel, geest en lichaam. Over voelen dat jij goed bent, en dat je niet hoeft te zijn wat anderen dat van je verwachten. Het gaat over het bewust worden van wat er allemaal in je onbewuste opgeslagen zit aan informatie die je nu beperkt en om dat te transformeren. Over het leren onderscheiden van energiestromen. Meer lezen? Klik hier. 

Karah biedt verschillende mogelijkheden op persoonlijke ontwikkeling en groei. Op 24 april geeft Hannette Webbink een interactieve lezing over hoogsensitiviteit. Kijk voor andere activiteiten op de agenda.

Even voorstellen: nieuw bij Bewust Meppel

Logo Praktijk MintjejansSaskia van Oss-Emmerick, Praktijk Mintjejans - praktijk voor schoonheid en rust. Saskia biedt zowel schoonheidsbehandelingen en huidtherapie als massage. Zij werk vanuit een holistische visie en een natuurlijk vertrouwen in de mens en zijn zelf-regenererend vermogen.

Logo Cetrum AnimarePauline Hofstra, Centrum Animare. Bij Pauline kun je terecht met vragen over je persoonlijke ontwikkeling, je relatie met je partner, ouders en brussen, opvoedingsvragen, werkgerelateerde vragen, vragen over zingeving. Pauline werkt onder de noemer "van harte leven". Pas wanneer je luistert om te begrijpen, ontstaat echt contact.

Logo LekkerGroen PakketFerry van Kerkvoorde, Bijzonderland. Voor een LekkerGroen Pakket met biologische groente kan je terecht bij Ferry. Bijzonderland is een biologisch bedrijf in Nijeveen met bladgroente als specialiteit. Er zijn verschillende afhaalpunten in de regio. Wil jij een proefabonnement? Kijk hier.

Agenda

Ben jij benieuwd wat je in april allemaal kunt doen om te groeien? Kijk op agenda of groepslessen en laat je inspireren.

Uitgelicht: lezingen in april
11 april: Inspiratieavond lichaamsgewaarwording, Bewust Podium
18 april: Lezing van Lisette Thooft, Stichting Graancircel
24 april: Hoogsensitief, interactieve lezing, Karah
27 april: Open Podium in de Woldstraat, Kunst en Cultuursalon

Bent u al bezig met vakantieplannen? Kijk ook eens op de agenda voor de verschillende festivals en bezinningsweken in de buurt of ver weg. bijvoorbeeld bij de Uelenspieghel, Natuurlijk stromen met Yoga of Leven met verhalen