Inhoudsopgave

Aarden in de lente
Bewust Podium
Samen in Meppel
Nieuwe website Zorgpleinmeppel.nl
Helene zingt weer
Agenda

maandag 31 maart 2014

Aarden in de lente

Mediteren kan op vele manieren. Een van de meest bekende is waarschijnlijk je richten op je ademhaling terwijl je zit op je meditatiebankje of kussen. Het is een prachtige manier om je hoofd leeg te maken. Niet iedereen lukt het om de stilte te vinden. Gedachten leiden je af en het is vaak moeilijk vol te houden.

Nu de lente zich aandient popel ik om naar buiten te gaan. Blad opruimen, aarde loswoelen en mest bij de planten. Mijn aandacht is bij de natuur en mijn handen wroeten heerlijk in de aarde. Ik merk dat het een heerlijke manier is om mijn hoofd leeg te maken.

Er schijnt in Nederland een klooster te zijn waar je ook met elkaar de tuin ingaat om in de aarde te wroeten, je daarmee te verbinden en zo in het nu te leven en tot rust te komen.

Spreekt je dit aan, maar ben je niet zo'n tuinmens, kijk dan op mediterenopmaandag.nl hoe je compost kunt maken zonder vieze handen te krijgen.

Aarden, een mooi woord met een hele diverse betekenis.

Bewust Podium

In april zijn er door omstandigheden 2 Bewust Podium-avonden.

Op 15 april geeft Sigrid Hof een huiskamerconcert in Steenwijk. Samen met pianiste Robijn Tilanus brengt ze 'Lied voor jouw hart'.

Op 22 april is er een lezing over de Present Child-methode (voorheen Fluisterkind) in Grandcafé De Wheem in Meppel met voorafgaande aan het programma de mogelijkheid te genieten van een menu.

Geef je op via Bewust Podium.

Samen in Meppel

Op maandag 24 maart maakten velen gebruik van de mogelijkheid om het ING-pand te bekijken als mogelijke locatie voor een verzamelgebouw voor complementaire dienstverlening. Heb jij een praktijk en ben je op zoek naar een ruimte in het centrum van Meppel, lees dan onderstaande informatie en laat ons weten als je belangstelling hebt.


Samen in Meppel een initiatief wat bezig is met aankoop van een gezamenlijk bedrijfsgebouw dat vitaal en duurzaam is en waar we op een gezonde manier kunnen werken. Samen met collega's die zich ook bezig houden met bewustwording & gezondheid in de breedste zin van het woord. Wat we doen is erop gericht dat het goed is voor onszelf, onze medemens en onze planeet. Op dit moment zijn we in onderhandeling over het ING-pand in Meppel.
Een praktijkruimte kan full-time worden gehuurd maar ook per dagdeel. Lees meer...

Nieuwe website Zorgpleinmeppel.nl

Het Zorgplein in Meppel is een verzamelgebouw waar ook diverse leden van Bewust Meppel praktijk houden. Zo vind je er yoga, coaching, massage en therapie.

Sinds kort heeft het Zorgplein een vernieuwde website. Neem beslist even een kijkje. http://zorgpleinmeppel.nl/

Helene zingt weer

Graag deel ik met jullie een bericht van Bewust Hoogeveen/De Wolden:

Helene zingt weer!

Helene Neijmeijer is op wonderbaarlijke wijze hersteld van een dwarslaesie na een noodlottige val. Waar de artsen het opgaven was het Helene zelf die kracht en moed had om te vechten. .Beluister hier het verhaal van Helenes herstel

Enige tijd geleden is Helene weer begonnen met haar passie: zingen. Dit heeft er toe geleid dat er inmiddels een album is opgenomen i.s.m. René Karst (zanger en producer) en Rik Elings (pianist). Het is een compleet, sfeervol album geworden, vol inspiratie, troost, kracht, rust, . . . . . . 

Het Album “Helene Neijmeijer” wordt vrijdag 4 april gepresenteerd. Een aantal nummers van het album zal door Helene ten gehore worden gebracht. Ook René Karst zal een bijzondere bijdrage leveren. Wil je hierbij aanwezig zijn, dan kan dat, om 14.30 uur of om 19.00 uur.

Reservering noodzakelijk !

Lees meer...

Agenda

Naast bovengenoemde activiteiten staan er weer vele activiteiten op onze agenda van april waar vast iets voor jou bij zit. Voel je van harte welkom.

Een warme groet, namens Bewust Meppel,  Janet van der Molen.