Inhoudsopgave

December: maand van verwachting
Eerlijk zullen we alles delen ..
Goede voornemens voor 2017
Fairtrade lokaal uitdragen
Stiltemoment

zaterdag 3 december 2016

December: maand van verwachting

December is een maand vol van verwachting van wat gaat komen. Sinterklaas komt, met kerst wordt het kind en daarmee de toekomst geboren, het nieuwe jaar komt. En tegelijkertijd speelt de vraag of het allemaal goed gaat komen. Agenda's die afgestemd moeten worden, cadeau's bedacht, surprises gemaakt, familieperikelen omzeilt, kookkunsten op de proef gesteld ... Genoeg reden om een lichtje op te steken en even tijd te nemen voor jezelf. Zelf noem ik dat "dansen op de maat van het ogenblik". 

Ook in december zijn er weer volop mogelijkheden om even tijd te nemen voor jezelf. Bezinnen, vooruitblikken, ontstressen, ontmoeten, in een vorm die bij je past, je kan het allemaal vinden op agenda of bij de groepslessen.

FotoMelanie

Eerlijk zullen we alles delen ..

In deze decembermaand zingt stilletjes in mijn achterhoofd het zinnetje “eerlijk zullen we alles delen ..”. Ik blijf steeds haken op eerlijk en delen. Wat is eerlijk en met wie deel ik eigenlijk? En wat doe ik met dat verlangen naar “ik een beetje meer dan jij ..”.  Verder lezen? Klik hier 

Oproep:
Wil jij een kerstboodschap of leuke inspiratie voor het nieuwe jaar delen? In de maand december is hier ruimte voor bij Bewust Meppel.

Het kan een enkele zin zijn, een klein gedichtje, als tekst of als plaatje ... het format is vrij. Stuur jouw wens naar info@bewustmeppel.nl en ik verwerk het op de site, via facebook of twitter.

Goede voornemens voor 2017

Ik heb de goede voornemens voor Bewust Meppel op de site gezet. Kijk hier voor het jaarplan 2017 en zet alvast wat data in je agenda.

Ik kan het niet allemaal alleen. Daarom ben jij uitgenodigd om mee te denken hoe we dit allemaal "in de verf zetten". Op 8 december van 9.00 tot 11.00 is de eerste brainstormsessie op de Dagpauwoog 11 in Meppel.

Fairtrade lokaal uitdragen

Kom jij ook brainstormen over fairtrade-acties in en rond Meppel? Op woensdag 11 januari om 19.30 kan jij ideeën aandragen en opdoen. Want jij weet vast wel activiteiten waar met een kleine stap fairtrade een plek kan krijgen. Om eens wat ideeën te noemen:
- op scholen: (voorlees)ontbijten, kerstvieringen
- sint maarten: fairtrade-snoephoek in winkels
- in je eigen bedrijf
- bij activiteiten die je zelf organiseert
Als jij nu kennis meeneemt van iets wat je toch al gaat organiseren dan kunnen we samen kijken wat nodig is om fairtrade ook een plekje te geven.

Fairtrade kennen we bijna allemaal van koffie, thee en chocola. De inzet is een eerlijke prijs voor de boeren die de grondstoffen verbouwen zodat ook zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Voor ons is het ook stil staan bij het effect van onze aankopen voor de anderen om ons heen - in dit geval ver weg. Bewustwording is dan ook een belangrijk doel van de Werkgroep Fairtrade Meppel.

Stiltemoment

In de stilte (Catharina Visser)

De grote dingen gebeuren in stilte
onhoorbaar ontkiemt het zaad in de akker
en stil ontplooit zich het verborgen begin
van ieder mensenleven.
De groei van ons lichaam volstrekt zich geruisloos
de verwijding van onze geest is niet te horen
onze gedachten gaan hun weg zonder geluid
we horen onze ziel niet kloppen
zelfs de aarde, in haar duizelingwekkende vaart
draait rond zonder merkbaar gedruis
de maan en de sterren in de nacht
glanzen in holen van peilloos zwijgen.
Hemel en aarde, leven en dood
komen voort uit het geheim van de stilte
als vertalers van een onuitgesproken taal.

Let daarom op de bron in jezelf
word stil in de klankschaal van je ziel
want daar waakt je oor voor het heilige
daar klinkt het woord van de Ene
en wie stil is zal het verstaan.
Geef je over aan de stilte want zij verheft je
daal in haar neer want zij verdiept je
luister roerloos naar haar want zij schenkt je
het woord dat de Ene in je neerlegt.

Wat is het woord van de Ene?
Het is de liefde, die in haar stilte
de hele kosmos voortbrengt
en alles tot in zijn kern bewoont
en ons beweegt haar te vertalen.